Pokud nevěříte, že tančit se dá i ve stanu, pak jste nebyli na skautském plese. Ten se letos konal již potřetí a i tentokrát se interiér sokolovny změnil k nepoznání. Skrz bar s názvem Noční hlídka vcházeli hosté do obřího stanu, který dokázal bez problémů pojmout všechny stoly, taneční parket i kapelu.

Hosté přijeli zblízka i z dáli, ples nabral správný spád a každý si přišel na své. Pro skautky, skauty, jejich rodiče a kamarády jsme přichystali soutěž, ve které prokázali svou zručnost a skautské dovednosti. Tři dvojice, které zvládly nejrychleji uvázat dračí smyčku, postoupily do druhého kola, kde se utkaly ve stavbě stanu. Nejrychlejší stavitelé obdrželi plato skautských známek.

S velkým ohlasem se setkala pivní štafeta, jejíž vítězové – přesněji řečeno vítězky – obdržely balíčky od Únětického pivovaru. Úspěch slavil i tanec s tenisáky, při němž musel taneční pár mezi čely udržet co nejdéle tenisový míček, aniž by se ho dotkl rukama. Doufejme, že samotní tanečníci se bavili stejně dobře jako ti, kteří je povzbuzovali. Doprovodný program nabídl již tradičně také předtančení. Tentokrát měli návštěvníci jedinečnou příležitost shlédnout sérii klasických tanců v podání profesionálních tanečníků. Nechyběla ani tombola plná zajímavých cen. Výherci si mimo jiné odnášeli masový dort, kýtu, poukaz na let letadlem nebo romantickou noc v penzionu.

Letos poprvé jsme ve spolupráci s Dětským klubem Pohádka nabídli návštěvníkům hlídání dětí v plesové školce po celou dobu konání plesu, eventuelně až do rána. Zájemců se mnoho nenašlo, ale nakonec plesová školka nezela prázdnotou. Věříme, že již napřesrok bude zájem větší a dále poroste.

Ještě jednou děkujeme všem, bez kterých bychom se neobešli. Sponzory letošního skautského plesu byli: TJ Sokol Roztoky, Únětický pivovar, město Roztoky, ZŠ Roztoky, Penzion Spálený mlýn, Čerstvé maso, Maso Koubek, Pohl, Malá popleta, Hospůdka Zvířátka, Auto Čermák, Ekotherm, Dětský klub Pohádka, pan Holas, pan Ježek, pan Heisler, Best Buy Model, Dary přírody, sestry Slehovy a sdružení Roztoč. Děkujeme také skautkám a skautům, kteří se podíleli na přípravách plesu, a samozřejmě i všem účastníkům. Fotografie z plesu si můžete prohlédnout na našich webových stránkách www.skautiroztoky.cz.

Lukáš Hejduk

Článek vyšel v Odraze č. 3.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme