Lídr TOP 09 Tomáš Pavlovič odpovídal Podbrdským novinám

7. 10. 2010

1. Můžete se svým voličům stručně představit? Zejména co zajímavého a přitažlivého o sobě považuje za užitečné sdělit svým voličům?

Je mi 32 let a v Hořovicích bydlím bezmála třetinu svého života. Pocházím z Prahy, odkud jsem se do Hořovic přistěhoval za svou manželkou a za prací. V současnosti jsem zaměstnancem jedné hořovické reklamní agentury a mým úkolem je starat se o naše zákazníky a komunikovat s našimi dodavateli, vyhledávat vhodná výběrová řízení a zároveň se jich účastnit.

Do TOPky jsem vstoupil jako jeden z prvních na Berounsku již v létě minulého roku z přesvědčení, že se na české politické scéně může konečně objevit strana, která vnese do politiky trochu jinou kulturu. Jsem rád, že jsem se na tom společně s ostatními mohl podílet již od samého začátku.

K mým zájmům, kromě politické činnosti v TOPce, patří turistika, fotografování, cestování, poznávání historie a přírodních krás našeho regionu. Rád ochutnám dobré pivo nebo víno u ohníčku s přáteli, nejlépe někde na Berounce…

2. Kdo jsou Vaši potenciální voliči?

Všichni lidé, kterým není lhostejná současná, ne příliš růžová, situace našeho města a kteří by ocenili jiný styl vedení radnice.

Všichni ti, jimž vadí, že kdysi úspěšné město se postupně v tvrdé konkurenci propadá někam na periferii zájmu firem, které chtějí začít ve středních Čechách podnikat a přinášet do Hořovic nová pracovní místa a finanční prostředky.

Všichni slušní občané, kterým vadí plýtvání finančními prostředky z rozpočtu města na předražené projekty, které nikdy neuskutečněné, zůstanou ležet v šuplíku někde na radnici.

Sázíme na zodpovědného voliče, který chce být aktivní i po volbách a je ochotný nám pomoci s budováním Hořovic – města, kde chceme všichni spokojeně žít.

3. Co pro ně hodláte v případě volebního úspěchu na radnici udělat?

Nadcházející komunální volby považujeme za jedinečnou příležitost, jak oživit činnost zastupitelstva, nastartovat obměnu v orgánech města, jak nalít čerstvou krev a nové myšlenky… a to vše při zachování kontinuity, navázaní na vše dobré a smysluplné, co bylo v minulých obdobích v Hořovicích vykonáno a zároveň se přitom vyvarovat špatné komunikace nebo spíše „nekomunikace“ předchozího vedení města s vámi – našimi voliči a starosty okolních obcí mikroregionu Hořovicko.

4. Citujte nejlákavější tezi pro voliče z Vašeho volebního programu?

Celý náš volební program si budou moci voliči přečíst v našich volebních novinách, které jim přijdou do schránek v první třetině měsíce října.

Nechceme naše voliče na něco „lákat“. Tento výraz nám zavání tím, že se něco slíbí a pak nesplní.

Jinak za nejdůležitější 3 body našeho programu považujeme:

1) TRANSPARENTNOST

Navrhneme revizi všech v současnosti platných smluv města a v případě, že bude zjištěna jakákoliv jejich netransparentnost nebo nevýhodnost pro město, se budeme snažit o jejich změnu nebo zrušení. Všechny nově uzavírané smlouvy budou v rámci zvýšení průhlednosti fungování radnice zveřejňovány na stránkách města.

2) INFORMOVANOST

Zasadíme se o zvýšení informovanosti občanů ohledně investičních akcí města a zadávání výběrových řízení. Zajistíme možnost zpětné vazby od veřejnosti.

3) KOOPERACE

Pokusíme se o zlepšení vztahů s okolními obcemi v rámci mikroregionu Hořovicko. Snad každý, kromě minulých vedení hořovické radnice ví, že v jednotě je síla. Proto společné problémy regionu je se sousedy dobré řešit ve vzájemné předjednané shodě a prosazovat řešení jako celek a nestavět ke spolupráci negativně.

5. Které známé, významné či zajímavé osobnosti máte na kandidátce?

Tak především bych chtěl zmínit dámy na naší kandidátce, paní Wachtlovou, známou hořovickou advokátku a paní Šestákovou Vaculíkovou, vydavatelku Podbrdských novin. Dále pak je mi potěšením, že v našich barvách kandiduje pan Karel Pelikán, spolumajitel stavební firmy a velký hořovický patriot, v neposlední řadě pan profesor Jeřábek starší, jehož doménou je sociální oblast. To jsou naši kandidáti na prvních pěti místech. Z dalších bych jen nerad někoho vyzdvihoval nad ostatní, jelikož jsme jeden tým, na tvorbě programu a jeho prosazování se podílíme všichni stejnou měrou…

6. S kým jste ochotni v případě volebního úspěchu jít do koalice a s kým nikoliv?

Vzhledem k tomu, že se TOP 09 prezentuje jako pravicová, konzervativní politická strana, bylo by zradou na našich voličích, kdybychom po volbách vyjednávali koalici např. s KSČM, jejíž hodnoty jsou zcela jinde. Ale komunální politika je spíše o jednotlivcích, než o stranách, což je obzvlášť vidět na kandidátkách jiných stran a uskupení. My jsme se snažili naopak utvořit silný tým, který bude spolupracovat jako celek i po volbách.

Někteří lidé na ostatních kandidátkách jsou pro nás přijatelnými partnery, jiní nikoliv. Těch otazníků, komu voliči projeví svou přízeň, je zatím přespříliš. Proto se nám zdá tato otázka předčasná.

7. Váš kandidát na starostu?

Stát se starostou, je z naší kandidátky TOP 09 připraven každý, koho si lidé svými preferenčními hlasy zvolí. Pořadí kandidátky bylo s tím ohledem voličům navrženo.