Záchytné parkoviště by mohlo vzniknout za jízdárnou

Kolínský deník | 19.1.2012 | Rubrika: Titulní strana | Strana: 1 | Autor: JANA MARTINKOVÁ | Téma: Středočeský kraj

19. 1. 2012

Jako záchytné parkoviště plánuje kolínská radnice využít prostor v okolí jízdárny.
Nevyužívaná zůstala totiž silnice, po které se dříve jezdilo kolem letiště směrem na Uhlířské Janovice. Nyní je slepá, končí (alespoň tedy bez terénního auta) nesjízdným terénem u nově vybudované komunikace směr Uhlířské Janovice.„Ještě ale nejsme ve stavu, kdy by byla komunikace naše a mohli bychom o tom rozhodovat,“ poznamenal místostarosta Jan Pospíšil. Podle starosty Víta Rakušana je část silnice krajská, část městská.
„To je třeba majetkově vyjasnit. Ale idea záchytného parkoviště pro Kolín, myslím, není vůbec špatná, třeba při akcích typu Kmochův Kolín, kdy autobusy nemají kde zaparkovat. Z autobusového nádraží je linkoví řidiči vyhánějí, že tam nemají co dělat a obsazují místa,“ dodal.
„Parkoviště prostě chybí. I pro představu oživení turistického ruchu v  Kolíně, až bude dokončena oprava sv. Bartoloměje. Vysadit turisty v  centru města až takový problém není, ale chce to odstavit autobus někde, kde by bylo parkovánízcela legální ane hledat místečko někde na okraji Kolína,“ doplnil starosta. „Když jsem o tom hovořil s kolegy starosty z  okolních měst – Poděbrad a Kutné Hory – i jim turistické kanceláře říkají, že Kolín má co nabídnout, ale není tam kde zaparkovat,“ poznamenal.
Podle místostarosty Tomáše Růžičky k předání komunikací včetně té, kde by mohlo záchytné parkoviště vzniknout, dojde ve chvíli, kdy bude obchvat kolaudován.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme