Vyzýváme ODS, TOP09 a ČSSD!!! Neberte si Středočechy jako své rukojmí!

ceska-media.cz | 23.2.2012 | Rubrika: Společnost-Tribuna | Strana: 0 | Autor: Radim Vysloužil | Téma: Středočeský kraj

23. 2. 2012

Operace se podařila, pacient zemřel - mohlo by platit o záměru středočeského hejtmana  léčit veřejnou autobusovou dopravu v regionu. Pacientem by byl stávající systém a truchlícími pozůstalými statisíce Středočechů, kteří by se díky  léčbě doktora Ratha nemuseli dostat do práce a do škol v Praze tak, jak byli dosud zvyklí. Bohužel se celá situace veřejné dopravy začíná díky předvolebnímu boji ještě více komplikovat díky ODS a TOP09.

Část středočeských starostů, sdružená do pracovního fóra Dopravu neřežeme – dopravu řešíme, se ve středu odmítla připojit k pracím na výběrovém řízení na provoz autobusových linek ve Středočeském kraji. Členy pracovního fóra jsou mimo jiné Raduan Nwelati, primátor Mladé Boleslavi (ODS), Dan Jiránek, primátor Kladna (ODS), Veronika Vrecionová, senátorka a starostka Přezletic (ODS), Jakub Nekolný, starosta Českého Brodu (ODS), Ivo Rubík, starosta města Slaný (ODS), Jan Jakob, starosta Roztok (TOP09), Luděk Jeništa, poslanec a starosta Vlašimi (TOP09).

Středočeské Věci veřejné jsou přesvědčené, že by hejtman David Rath měl výběrové řízení zastavit a nechat takto závažné rozhodnutí až na nové vedení kraje. Máme stejný názor jako vedení odboru veřejné dopravy na Ministerstvu dopravy a doporučujeme kraji dohodnout se s obcemi, napravit vztahy se současnými dopravci a začít alespoň trochu vstřícně komunikovat s Prahou, která se na středočeské dopravě z části podílí.

Tímto žádáme strany ČSSD, ODS a TOP09 aby se přestaly předvádět, kdo z  nich má větší sílu a moc v kraji. Dále, aby si přestali brát lidi jako své rukojmí do svých politických her.

Radim Vysloužil, poslanec Parlamentu ČR
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme