Votické biokoupaliště míří do cílové rovinky

17. 5. 2020

Od roku 2019 probíhá výstavba votického biokoupaliště, které tak poskytne nejen místním občanům kvalitní sezónní volnočasové vyžití ať už půjde o letní koupání nebo zimní bruslení. Společnost Bioaqua z Rousínova, která výstavbu pro město Votice provádí, se blíží s výstavbou do konce a právě o biokoupališti se rozmluvil starosta Votic Jiří Slavík.

„Podařilo se nám vysoutěžit provozovatele občerstvení na budoucím biotopu, který se bude kromě samotného prodeje občerstvení a nápojů starat i o kompletní úklid areálu, šaten, sprch, toalet a podobně a také o údržbu automatické pokladny. Provozovatel nám doložil několik kvalitních referencí kupříkladu s provozováním občerstvení u slapské přehrady. Pokud by to provoz vyžadoval, připravili jsme ještě jedno místo, kde by bylo možné čepovat nápoje, aby nedocházelo k dlouhým frontám. Jednalo by se o malý altánek blíže Pilaři, ke kterému jsme nechali již dnes dotáhnout jako přípravu inženýrské sítě. Jsem rád, že i takové záležitosti se nám podařilo nakonec na biotopu, jak se říká vychytat, aby v případě potřeby v budoucnu nedocházelo k dodatečným zemním pracím, které by omezily provoz areálu, a navíc by došlo k lokální devastaci trávníku.“ říká k provozu biotopu Jiří Slavík

„Jako koalice jsme nyní terčem kritiky z důvodu víceprací, které se daly ale jen velice těžko předvídat. Domnívám se, že u takových staveb by člověk musel být geniální, aby na nic nezapomněl, a právě tyto drobnosti, které usnadní provoz areálu, či ho do budoucna umožní za drobné finance dále rozšířit se nyní dodatečně naprojektovaly a realizují. Samotná stavba je složitou technickou projekční záležitostí a provoz areálu je věc druhá, proto jsem rád, že i přes kritiku se nám podařilo v průběhu realizace vychytat několik much a areál tak bude sloužit Votičákům dlouhá léta bez nutnosti provádět jakékoliv zemní práce, které by areál omezily v provozu. Mezi tyto vícepráce patří kromě již zmíněné přípravy pro druhý výčep s altánem i zpevněná opěrná zeď z gabionů a čtvrté jezírko s přípravou pro tobogán, který by se v případě budoucího nákupu již jen namontoval na místo bez zásadního zásahu do vybudované nádrže. Aktuálně je provedení takových prací nejlevnější a nejefektivnější, ač osobně nejsem zastáncem takových dodatečných změn, leč v tomto případě se jedná skutečně o účelné doplnění a vylepšení tohoto areálu.“ říká Jiří Slavík k vícepracím. 

Stavebně-technicky by mělo být votické biokoupaliště připravené k otevření na začátku června 2020. Záležet bude ještě na uvolňování opatření Vlády České republiky z důvodu pandemie koronaviru. 

převzato z: jiskra benešov

Štítky
Osobnosti: Jiří Slavík
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme