V Roztokách bude ulice Václava Havla, rozhodovali i občané

parlamentnilisty.cz | 27.1.2012 | Rubrika: Obce voličům | Strana: 0 | Autor: roztoky.cz | Téma: Středočeský kraj

27. 1. 2012

Na středečním zasedání Zastupitelstva města Roztoky zastupitelé téměř jednomyslně odsouhlasili, že v Roztokách bude ulice Václava Havla. Původní návrh na přejmenování ulice Obránců míru však nebyl přijat.

“Ačkoliv přejmenování ulice Obránců míru by bylo velmi symbolické, protože se kříží s Masarykovou ulicí a ulicí 17. listopadu, rozhodli jsme se, že se na názor zeptáme nejenom stovky obyvatel této ulice. V  místním měsíčníku jsem vyzval obyvatele dotyčné ulice, aby mi emailem nebo dopisem poslali svůj názor. Vyjádřit se mohli ale všichni obyvatelé prostřednictvím ankety na facebookové stránce města,“ řekl starosta města Roztoky Jan Jakob.

Ohlasy na přejmenování ulice Obránců míru na ulici Václava Havla však byly veskrze negativní. Veškerou korespondenci k této věci, která byla adresovaná starostovi, obdrželi i všichni zastupitelé. Na  facebookové stránce města hlasovalo 107 občanů, z toho 35 (33 %) bylo pro přejmenování a 72 (67 %) proti. “Děkuji všem, kteří vyjádřili svůj názor. Jsem si jistý, že především díky aktivitě občanů k přejmenování této ulice nedošlo. Ač jsem sám hlasoval pro, tak jsem za výsledek velmi rád, protože se mi potvrdilo, že obrátit se na občany ve věcech, které se jich dotýkají, má velký smysl,“ dodal starosta Jakob.

Při projednávání přejmenování padl v diskusi návrh ze strany opozice, aby se přejmenovala ulice nová, kde zatím není žádné číslo popisné. Po přestávce se zastupitelé napříč politickým spektrem shodli a přejmenovali ulici Kuželovu na ulici Václava Havla. Protože Bohumil Kužel byl významný žalovský starosta (nyní část Roztok), přejmenována byla i ulice Baráčnická na Kuželovu.

Začátkem ledna byly spuštěny nové  webové stránky města. “Doufám, že se lidem nebudou nové stránky jen líbit, ale že zde naleznou i užitečné informace. Už nyní zde může kdokoliv nalézt schválený rozpočet až do úrovně jednotlivých položek, jeho průběžné čerpání, výběrová řízení či studii na dostavbu školy. V příštích týdnech chystáme další nové funkce. Budu chtít, aby se občané Roztok i v budoucnu do rozhodování ve městě zapojili,“ uzavřel starosta Jakob.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme