Ulrich: V Úvalech otevíráme Univerzitu třetího věku

5. 12. 2023
Už dávno neplatí, že vzdělávání patří jen do raných let. Vzdělávat se kromě dětí (a dospívajících) mohou lidé v produktivním věku, pracující i ti, co se chtějí rekvalifikovat, a také senioři. Zejména těm posledně jmenovaným je věnován tento článek.

Jestli jste ještě neslyšeli o projektu s názvem Univerzita třetího věku (dále jako U3V), vůbec nevadí. U3V je specifickým programem zájmově orientovaného programu celoživotního vzdělávání, který funguje při univerzitách a poskytuje seniorům příležitost, aby se pod vedením odborníků seznamovali s aktuálními poznatky v oblasti vědy, historie, kultury a dalších oborů. Na takové kurzy je ale třeba docházet přímo na vybranou univerzitu. Česká zemědělská univerzita, se kterou nyní spolupracujeme, proto přišla s konceptem virtuální Univerzity třetího věku (dále jako vU3V), který kurz dopraví k vám – ve formě videopřednášky kombinované se samostudiem. Prvních kurzů vU3V v Úvalech se dočkáte už v příštím roce – startujeme 31. ledna 2024! Těšit se můžete na témata jako Kouzelná geometrie a Každodenní život v barokních Čechách a na Moravě. Za každý absolvovaný kurz získáte pamětní list, a až jich budete mít šest, obdržíte Osvědčení o absolutoriu a budou vás čekat slavnostní promoce.

Velké díky patří našim milým knihovnicím, které se mnou od začátku stojí u zrodu této aktivity a které si vU3V berou pod svá křídla a budou se o vás, budoucí účastníky kurzů, starat a pomáhat vám k úspěšnému dostudování. Bližší informace naleznete hlouběji v tomto čísle a samozřejmě se můžete kdykoliv obrátit na mě nebo dámy z knihovny. Milí senioři, přeji vám, ať se vám vypsané kurzy líbí a užijete si čas na přednáškách. Těším se na vás na první přednášce.

Autor: Miloš Ulrich

Převzato z: Měsíčník Úvaly

Štítky
Osobnosti: Miloš Ulrich
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme