TOP 09 uctila výročí konce války ve Lhotě na Kladensku

8. 5. 2010
Položením květin u pomníku ve Lhotě na Kladensku uctili výročí konce 2. světové války zástupci Regionální organizace TOP 09 Kladno, Rakovník. Příležitosti využili i k setkání a diskusi s místními obyvateli a vedením obce o problémech, které je trápí.

„Jsem přesvědčen, že uctění výročí konce druhé světové války by se pro nás nemělo nikdy stát něčím archaickým, co sice z prázdného zvyku vykonáváme, ale jinak se nás to nedotýká, protože jsme to již nezažili," uvedl při té příležitosti předseda Regionální organizace TOP 09 Kladno, Rakovník Roman Havelka. „V době, kdy jsme poměrně často svědky netolerance, agresivních útoků, pokroucení žebříčku hodnot či lhostejnosti k bezpráví, je živá připomínka ukončení jakéhokoliv utrpení a zvůle nebývale důležitá. Mnohdy zapomínáme, že my můžeme být skutečně vděčni, že v současné době žijeme v míru. Mohlo by se to zdát frází, nebýt toho, že na mnoha místech planety je lidem výsada žít v klidu a beze strachu odepřena," dodal s tím, že občas ho u mladých lidí zaskočí namísto odporu k válce spíše fascinace bojem.
Uctění památky na konec 2. sv. války se ve Lhotě na Kladensku uskutečnilo 8. 5. 2010 u pomníku naproti požární zbrojnici. Poté se občané přesunuli před zdejší kulturní středisko, kde jim zahrála kapela a od zástupců TOP 09 obdrželi drobné dárky. „Diskutovali jsme se starostkou obce o problémech, které je tíží. Dozvěděli jsme se například, že se jim nedaří sehnat peníze na dokončení rekonstrukce stodoly, která by se měla stát multikulturním centrem pro mládež. Ocenili jsme velký kus práce, který v obci učinili, především krásně upravenou náves s rybníkem a dětským hřištěm. Samozřejmě jsme také hovořili o volbách," uzavřela Ivana Hebdová z kladenské TOP 09, která je zároveň jednou z kandidátek za Středočeský kraj v nadcházejících volbách do poslanecké sněmovny.

Natálie Tomková
volební manažer
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme