Švenda: Středočeský kraj připravil nové projekty pro muzea

23. 6. 2023

Výstavy a edukační projekty spojené s tradicí tvorby betlémů, hudebně dramatický program nebo projekt kreativního učení o vzniku a zániku moří, takové jsou náplně nových projektových záměrů tří krajských muzeí, jejichž realizaci posvětili krajští radní. Uvedl to web Středočeského kraje.

Celková hodnota projektů je téměř 1,3 milionu korun a kraj u nich počítá se spolufinancováním z prostředků Ministerstva kultury a Národního plánu obnovy.

Projekty, u kterých kraj počítá se spolufinancováním z národních zdrojů, připravily celkem tři krajské příspěvkové organizace. Dva projekty připravilo Regionální muzeum Mělník, výstavu Betlémy chystá Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy a program geoedukace pochází z dílny Muzea Českého krasu v Berouně.

Nabídku programů komentuje radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda (TOP 09): „ Naše muzea a galerie připravují pro návštěvníky neustále nové atraktivní programy. Zejména edukační programy se těší opravdu velké oblibě. Také hned tři ze čtyř nových projektů jsou zaměřené právě na dětské návštěvníky. Dva projekty si připravilo Regionální muzeum Mělník. Jde o hudebně dramatický program Na Louce a originální kreativní mělnický betlém, který se stane základním materiálem v muzejní dílně při edukačních programech probíhajících na výstavě Betlémy letí už osm století. Jeden projekt zaměřený na geoedukaci, připravuje také Muzeum Českého krasu v Berouně. V rámci tohoto programu budou moci děti hravou formou poznávat vývoj prostředí v souvislosti s pohyby světadílů, sopečnou činností a také se vznikem a zánikem moří. Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy naproti tomu představí unikátní sbírku Betlémů, která v kontextu jiných muzejních sbírek patří opravdu k těm nadprůměrným. Je tedy opravdu na co se těšit.“

Celková hodnota projektů je téměř 1,3 milionu korun a kraj u nich počítá se spolufinancováním z prostředků Ministerstva kultury a Národního plánu obnovy.

Převzato z: MediaShow

Štítky
Osobnosti: Václav Švenda
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme