Švenda: Soundtrack 2024: zahrát přijede také hvězda z Harryho Pottera

7. 12. 2023
Pořadatelé festivalu Soundtrack už odtajnili některé hvězdy, které příští léto dodají lesk prestižní akci. A také zveřejnili, jaký zásadní tematický koncert doprovázený filmovými projekcemi zazní.

Zářivou hvězdou festivalu bude britská herečka a zpěvačka Natalia Tena. Filmoví fanoušci ji znají jako Nymfadoru Tonksovou z Harryho Pottera nebo z role Oshy ve Hře o trůny.

„Do Poděbrad přijede se svou kapelou Molotov Jukebox, s níž uzavře program páteční Soundtrack Party Night. Bude to jízda,“ slibují pořadatelé.

I LOĎ BRATŘÍ FORMANŮ

Příští ročník festivalu se uskuteční od čtvrtka 29. srpna do neděle 1. září. Výše zmíněný večírek se uskuteční v pátek 30. srpna a kromě britské kapely Molotov Jukebox zahrají i elektroničtí Mydy a průkopníci českého funku kapela Monkey Business. Na tento neobyčejný trojkoncert už jsou vstupenky v prodeji. To platí také o koncertu, který se chystá o den později, tedy na sobotu 30. srpna. Bude vzpomínkou na legendu a autora nejen filmové hudby Karla Svobodu. V Poděbradech zazní melodie z filmů Noc na Karlštejně, Tři oříšky pro Popelku, seriálů Cirkus Humberto, Návštěvníci, Létající Čestmír a mnoho dalších. To vše v podání Komorní filharmonie Pardubice pod vedením Kryštofa Marka.

Další novinkou má být přítomnost lodi Tajemství bratří Formanů na Labi pod zámkem. Na ní bude menší scéna určená pro milovníky němého filmu doprovázeného živou hudbou.

PODPORA OD KRAJE

Festival má už nyní zajištěnu finanční podporu ze strany Středočeského kraje. Jeho radní před několika dny schválili dotaci dva miliony korun, kterou na festival kraj přispěje. Podporu festival zdůvodnil radní pro kulturu Václav Švenda.

„Mezinárodní Soundtrack festival je jednou z největších akcí svého druhu nejen ve Středočeském kraji, ale také v rámci celé České republiky. Tento festival je jedinečný nejen zaměřením na filmovou hudbu, ale také na uchování kulturního dědictví. Zajímavým prvkem je inovace v nových formách umění a nejmodernější technologie, proměňující pasivní poslech hudby v interaktivní zážitek,“ uvedl Švenda.

„Festival je jedinečný nejen zaměřením na filmovou hudbu, ale také na uchování kulturního dědictví,“ říká Václav Švenda, radní pro kulturu.

Převzato z: Nymburský deník

Štítky
Osobnosti: Václav Švenda
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme