Švenda: Kraj hledá člověka, který dokáže nejlíp naservírovat turistickou nabídku

14. 3. 2022

Nového manažera či manažerku do čela Středočeské centrály cestovního ruchu hledá Středočeskýkraj. Výběrové řízení na obsazení ředitelského postu plánuje krajský úřad uzavřít v pondělí – a tak je možné, že vítězná koncepce, která následně bude lákat turisty k návštěvě středních Čech, se teprve dostane na papír během víkendu.



"Na to, že nové vedení Středočeské centrály cestovního ruchu kraj znovu hledá po necelém roce, upozornila v tiskové zprávě Zuzana Žídková z kanceláře hejtmanky. Důvody osvětluje krajský radnípro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda (Spojenci/TOP 09): ředitelka, která vyhrála minulý konkurs a s odstupem pak nastoupila začátkem prosince, jen krátce nato odstoupila z vážných osobních důvodů. Řízením centrály tak je nyní dočasně pověřena Lucie Kaiserová, která na Krajském úřadu Středočeského kraje vede oddělení cestovního ruchu odboru kultury a památkové péče.

Středočeská centrála cestovního ruchu je příspěvkovou organizací Středočeského kraje. „Od roku 2017 plní funkci krajského destinačního managementu. Podílí se na marketingu a tvorbě turistické nabídky ve spolupráci s oblastními destinačními managementy, usiluje o maximální využití turistického potenciálu regionu a na domácím i zahraničním trhu propaguje a prezentuje region. Rovněž plně zajišťuje jeho informační servis,“ shrnula Žídková, co je úkolem centrály: propagovat region tak, aby turisté měli důvod přijet (což je po covidovém období a za současné migrační krize obzvlášť velká výzva) – a spolupracovat na tom i s kolegy v regionech, stejně jako s podnikateli, kteří v této oblasti působí. Významným úkolem je spolupracovat s ostatními kraji; především s hlavním městem Prahou.

Centrála cestovního ruchu se však kromě prezentace regionu na veletrzích cestovního ruchu, vydávání map a brožur, koordinací nabídek dostupných v jednotlivých oblastech či vytváření turistických produktů lákajících různé cílové skupiny věnuje i dalším činnostem. A není to jen provozování středočeského infocentra v Husově ulici v centru Prahy. Má také na starosti provoz krajského sportovně-odpočinkového areálu Vrchbělá na Mladoboleslavsku. Od roku 2019 je součástí centrály také filmová kancelář, jejímž úkolem je pomáhat filmovým produkcím s výběrem vhodných lokací pro natáčení i se zajištěním samotného filmování.

„Oblast působnosti nového vedení centrály je skutečně velmi obsáhlá,“ poznamenal radní Švenda. „Od nového ředitele či ředitelky očekáváme koncepční, kreativní a zároveň efektivní práci s výrazným dopadem na zlepšení povědomí o možnostech pro trávení volného času v našich krásných středníchČechách, plných památek a nádherných přírodních scenérií,“ uvedl.

Převzato z: Deník

Štítky
Osobnosti: Václav Švenda
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme