Švenda: Chceme znát přesnější data o návštěvnosti jednotlivých lokalit

6. 6. 2023

V rámci podpory marketingu cestovního ruchu schválili krajští radní Středočeského krajezajištění analýzy návštěvnosti Středočeského kraje a jeho turistických oblastí s využitím GSM dat od společnosti T-Mobile Czech Republic a.s. za 1,1 milionu korun.

Realizací celého projektu je pověřena Středočeská centrála cestovního ruchu. Uvedl to web Středočeského kraje.

Středočeský kraj prostřednictvím centrály cestovního ruchu propaguje turistické cíle regionu a podporuje udržitelný cestovní ruch. Analýza návštěvnosti přinese přesnější data, věří radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda (TOP 09):

„Naším cílem je získat ucelený a realistický obraz o počtu příjezdů a přenocování turistů a návštěvníků na území Středočeského kraje, v hlavních turistických oblastech i v menších turistických lokalitách. Analýza návštěvnosti na základě tzv. zbytkových dat mobilních operátorů je v současné době jednou z nejpřesnějších metod, díky získaným údajům tak budeme mít přesnější data o počtu návštěvníků na jednotlivých místech Středočeského kraje, což nám pomůže jednak přesněji zacílit reklamní kampaně, ale také vyvářet relevantní podpůrné programy pro rovnoměrný a udržitelný rozvoj cestovního ruchu.“

Analýza bude provedena pro Středočeský kraj a jeho turistické oblasti, včetně definování přesahu do okolních krajů, za rok 2022 a 2023. Nabídku předložila v rámci výběrového řízení společnost T-Mobile Czech Republic a.s., která má se zpracováním obdobných analýz na území ČR dlouholeté zkušenosti. Celková cena zpracování analýzy návštěvnosti je 1,1 milionu korun včetně DPH.

Data bude mít kraj k dispozici ve čtvrtletních intervalech, přičemž poslední část analyzovaných dat bude dodána nejpozději do konce března 2024.

Realizací celého projektu je pověřena Středočeská centrála cestovního ruchu. Uvedl to web Středočeského kraje.

Středočeský kraj prostřednictvím centrály cestovního ruchu propaguje turistické cíle regionu a podporuje udržitelný cestovní ruch. Analýza návštěvnosti přinese přesnější data, věří radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda:

„Naším cílem je získat ucelený a realistický obraz o počtu příjezdů a přenocování t uristů a návštěvníků na území Středočeského kraje, v hlavních turistických oblastech i v menších turistických lokalitách."

"Analýza návštěvnosti na základě tzv. zbytkových dat mobilních operátorů je v současné době jednou z nejpřesnějších metod, díky získaným údajům tak budeme mít přesnější data o počtu návštěvníků na jednotlivých místech Středočeského kraje, což nám pomůže jednak přesněji zacílit reklamní kampaně, ale také vyvářet relevantní podpůrné programy pro rovnoměrný a udržitelný rozvoj cestovního ruchu.“

Analýza bude provedena pro Středočeský kraj a jeho turistické oblasti, včetně definování přesahu do okolních krajů, za rok 2022 a 2023. Nabídku předložila v rámci výběrového řízení společnost T-Mobile Czech Republic a.s., která má se zpracováním obdobných analýz na území ČR dlouholeté zkušenosti.

Celková cena zpracování analýzy návštěvnosti je 1,1 milionu korun včetně DPH.Data bude mít kraj k dispozici ve čtvrtletních intervalech, přičemž poslední část analyzovaných dat bude dodána nejpozději do konce března 2024.

 

Převzato z: Media Show

Štítky
Osobnosti: Václav Švenda
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme