Švenda: Chceme přivést turisty do Středočeského kraje

30. 6. 2021

Středočeští zastupitelé schválili finanční dotace pro cestovní ruch v kraji. Peníze kraj uvolní pro oblastní a lokální destinační management, ale také pro turistická informační centra. Chce tak navrátit cestovní ruch na úroveň před pandemií koronaviru.

Kraj uvolní finance pro cestovní ruch v kraji. Středočeští zastupitelé, na svém zasedání, schválili podporu pro krajské destinační managementy. Peníze tak pomohou činnosti jednotlivých organizací v regionech kraje.

„Zastupitelstvo schválilo podporu ve výši 2,8 miliónů korun. Ještě je nutné k tomu dodat, že kraj je i zakládajícím členem Turistické oblasti Brdy a Podbrdsko, kde byla schválena podpora 450 tisíc už na minulých zastupitelstvech. Je to podpora pro oblastní organizace destinačního managementu a lokální organizace destinačního managementu. Ty peníze slouží k podpoře činnosti těchto organizací, které mají za úkol vytvářet turistické produkty a tvořit marketing dané destinační oblasti, “ popsal Václav Švenda (TOP 09), radní Středočeského kraje.

V dalším bodu pak zastupitelstvo schválilo finanční podporu krajským turistickým informačním centrům, která turistům poskytují užitečné informace o památkách nebo kulturním programu v daných lokalitách.

„Jsou vlastně pilířem podpor turistů v jednotlivých oblastech Středočeského kraje. Zde jsme podpořili třicet čtyři žadatelů v celkové alokaci 2, 3 miliónů korun. Původně jsme předpokládali alokaci 1,5 miliónu korun, ale zastupitelstvo se rozhodlo vzít na vědomí doporučení komise a schválit podporu ve zvýšené výši," zdůraznil Václav Švenda, radní Středočeského kraje.

Středočeský kraj tak chce pomoci vrátit turismus na svém území na úroveň, na které byl před pandemií koronaviru. Pomoci je ale třeba také kultuře. Ta už ale vyrazila do boje o přízeň návštěvníků v rámci projektu Středočeské kulturní léto, který nabízí kulturní program na více než dvacítce míst v kraji.

Převzato z: PRAHA TV

Štítky
Osobnosti: Václav Švenda
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme