Starostka Berouna Šárka Endrlová rezignovala

16. 12. 2015

Na začátku jednání  berounského zastupitelstva ve středu v 15 hodin starostka Šárka Endrlová podala rezignaci. Jako důvod uvedla dlouhodobé zdravotní problémy. Poděkovala voličům za pětiletý mandát, konstruktivním zastupitelům za spolupráci, stejně jako zaměstnancům radnice a své rodině za podporu. 

V současné chvíli povede město Beroun dosavadní místostarosta Ivan Kůs, který kvůli nemoci ale není na jednání zastupitelstva přítomen. Dalším vedením jednání byl proto zvolen radní Patrik Brodan. Rezignací ztratila Šárka Endrlová i mandát v radě. Z městské rady po říjnovém jednání zastupitelstva odstoupil i Stanislav Lidinský. Šárka Endrlová zůstává zastupitelkou Berouna. 

Situace ve vedení města Beroun se ale bude muset co nejdříve řešit, proto Patrik Brodan uvedl, že se zastupitelé budou muset co nejdříve opět sejít, pravděpodobně v lednu. 

Městský úřad v Berouně vydal tiskovou zprávu k rezignaci: 

„Odstupuji ze zdravotních důvodů, které řeším již delší dobu a musela jsem se rozhodnout, co je pro mě prioritou," říká Šárka Endrlová. V čele úspěšného středočeského města stála pět let, když na jaře 2011 vystřídala odvolaného starostu Tomáše Havla a o tři roky později ve volbách znovu obhájila před občany svůj mandát. I po opuštění starostenské pozice chce dál pracovat pro město jako zastupitelka. Končící starostka je podle svých slov připravena svému nástupci v budoucnu kdykoliv pomoci a předat maximum informací a nabytých zkušeností. „Přeji Berounu, aby se nám podařilo rychle nalézt konstruktivní a schopné vedení," řekla po rezignaci Šárka Endrlová.

Rezignace starostky přichází poté, co rada města doporučila zastupitelstvu ke schválení rozpočet pro rok 2016, který počítá s přebytkem 27 milionů korun. Toto pondělí se také završil projekt vzniku integrovaného dopravního uzlu pro město a okolí, který umožnila podpora švýcarských fondů. „Během posledních měsíců ve funkci jsem se snažila dokončit rozpracované projekty tak, aby město bylo stabilizované, a nový starosta mohl snadno navázat," vysvětluje odstupující starostka. Endrlová také připomněla, že Beroun letos investoval 200 milionů korun do velkých akcí, jako bylo otevření muzea keramiky a modernizace informačního centra, rekonstrukce kulturního domu Plzeňka, vznik nových sportovišť, nebo zateplení základní školy. Díky oslavám výročí 750 let od první písemné zmínky o městě nechala radnice opravit městské brány a zvelebit centrum. „Dořešili jsme také obtížnou situaci u městské policie nalezením nového velitele," dodá Endrlová.

 

Petra Lišková

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme