Sportovní dotace rozdělíme podle nových pravidel, říká Patrik Brodan

Berounský deník | 23.2.2012 | Rubrika: Titulní strana | Strana: 1 | Autor: PETRA LIŠKOVÁ | Téma: Středočeský kraj

23. 2. 2012

Beroun – Berounská radnice opět rozdělí sportovní dotace. O finanční podporu letos požádalo celkem 20 žadatelů. „Je to o dva více než loni,“ uvedl místostarosta Berouna Patrik Brodan, který má na starosti mimo jiné právě i sport.
Mezi žadateli se tentokrát objevilo pět nováčků. „Jedná se o TJ Sokol Jinonice, Tepláková liga ledního hokeje region Beroun, Pionýrská skupina Beroun – Závodí, Sportovní klub policie Beroun, také lední hokej, a Mateřské centrum Slunečnice,“ upřesnila mluvčí radnice Pavla Švédová. Nyní se bude jednotlivými žádostmi zabývat Komise pro sport a sportovní dotace.
V letošním roce se rozdělování sportovních dotací začne řídit novými pravidly, která sestavila sportovní komise města. Tuto novinku by podle slov Patrika Brodana měly kluby a oddíly ve valné většině uvítat. „Budeme brát ohled nejen na počet členů mládeže do 19 let, ale také na nákladnost a popularitu sportu, dosažené výsledky a úroveň soutěže,“ vyjmenoval místostarosta Berouna Patrik Brodan. Během tohoto měsíce komise požadavky projedná a předloží svůj návrh radě města. Následně o finančních příspěvcích bude rozhodovat i berounské zastupitelstvo.
Loni si mezi sebe čtrnáct berounských sportovních oddílů rozdělilo 3,5 milionu korun.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme