Slavík: Votice na Benešovsku přestaví budovu finančního úřadu na školní družinu

21. 4. 2023
Votice na Benešovsku chtějí přestavět budovu finančního úřadu na školní družinu. S rekonstrukcí objektu, který úředníci využívají jen zčásti, město počítá už delší dobu. Zrušením pobočky finančního úřadu se na plánech radnice mnoho nezmění. Kromě družiny by v budově mohla být i služebna policie a horní část lze přestavět na byty, řekl dnes ČTK místostarosta Jiří Slavík (TOP 09).

Budova v Blanické ulici je podle něj energeticky velmi náročná, zapotřebí je hlavně vyměnit špatně těsnicí okna a objekt zateplit. "Máme hotovou studii, na jejímž základě vytváříme projektovou dokumentaci," uvedl Slavík.

V budově v minulosti sídlilo ředitelství státního statku a po roce 1989 byla vydána restituentům. V roce 2019 ji město od soukromých vlastníků odkoupilo. Dosud v ní sídlí finanční úřad, který však užívá v úřední dny pouze několik místností, protože většina úředníků se přestěhovala do Benešova. Dnešní oznámení o rušení této pobočky tak podle místostarosty velký dopad mít nebude.

Slavík poukázal na to, že doba se změnila a dnes už každý živnostník musí podávat daňové přiznání prostřednictvím datové schránky. Podle něj je logické, že v době digitalizace a elektronizace se osobní styk se zmenšuje. "Ale samozřejmě z pohledu venkovského městečka je každá služba dobrá, neradi bychom přicházeli o nějaké další služby," dodal místostarosta.
Ministerstvo financí od července zruší 77 z 201 územních pracovišť finančních úřadů. Z toho 56 budou pracoviště, která už nyní fungovala v omezeném režimu. Místo zrušených úřadů Finanční správa lidem nabídne zvláštní linky pro telefonické konzultace, v době podávání daňových přiznání také rozšíří výjezdy do obcí. Votice mají 4500 obyvatel, místní budou muset jezdit na finanční úřad do Benešova.

Převzato z: Stavební server

Štítky
Osobnosti: Jiří Slavík
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme