Slavík: Občané vědí o každém opraveném kanálu

4. 8. 2021
Když jsem se před 7 lety vrátil do úřadu starosty Votic, byla komunikace města s veřejností velice slabá. Omezovala se převážně jen na kulturní akce a nejvýznamnější investice. Dnes je tomu přesně naopak, píšeme o všech investicích od opravy kanálu přes rekonstrukci ulice po výluky ve veřejné dopravě. Votičákům přinášíme i průběžné informace z realizovaných staveb a informujeme je o připravovaných záměrech.

Využíváme k tomu jak web města, tak i facebookový profil, informační systém Mobysis, který rozesílá registrovaným uživatelům emaily nebo chytré zprávy, ale nerezignovali jsme ani na tradičnější formy komunikace. Články z webu pravidelně vychází ve Voticích novinách a nejdůležitější informace rozesíláme formou SMS. Nový varovný systém nám umožňuje prostřednictvím rozhlasu předat občanům informace třeba o odstávkách vody, elektřiny apod…

Pro regionální novináře pořádáme pravidelně tiskové konference, obvykle jednou měsíčně. Jsem rád, že jsme se nyní na přelomu července a srpna mohli po delší odmlce způsobené covidem sejít, a kromě připravených témat jsme se zajeli pak osobně podívat na hlavní investice města. Kromě úspěchů a záměrů informujeme veřejnost ale i o neúspěších, když píšeme o tom, že žádáme o dotaci a tu pak nedostaneme, rozhodně takové informace nezamlčujeme, nelžeme a neházíme vinu na druhé jako je tomu dnes bohužel ve vysoké politice u některých politiků běžné.

Jiří Slavík, starosta Votic

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme