Slavík: Jižní část D3 bude posvěcovat pražský magistrát

29. 3. 2023
Před nedávnem jsme informovali o postupu přípravy výstavby dálnice D3 a o tom, že územní řízení bude z důvodu systémové podjatosti přesunuto z Krajského úřadu Středočeského kraje na jiný úřad. K tomu nyní pro část úseku dálnice došlo.

Ministerstvo dopravy (MD) rozhodlo, že dva nejjižnější úseky dálnice D3, tedy Nová Hospoda – Voračice a Voračice – Václavice, budou co se týče územního řízení řešeny na Magistrátu Hlavního města Prahy. Pražský magistrát byl zvolen dle usnesení z MD z toho důvodu, že oba dva dotčené úseky s územím Prahy nesousedí a není zde tedy možné využít argument, že bude Praha rozhodovat o stavbě v území, kam jezdí mnoho jejích obyvatel na víkendové chaty a chalupy. Současně s tím MD sdělilo, že pražský magistrát zatím nevedl dle nového liniového zákona žádnou významnější stavbu a ostatní krajské úřady jsou aktuálně silně zaneprázdněny.

Zajímavostí v tomto rozhodnutí je i to, že pro zbylé tři úseky dálnice D3 z Václavic do Prahynejsou stále stanoveny výjimky pro zvláště chráněné živočichy. Naopak u našich jižních úseků je tato výjimka již vydaná a pravomocná. „Rozhodnutí Ministerstva dopravy stanovit k rozhodování v územním řízení pro dva jižní úseky dálnice D3 pražský magistrát jednoznačně kvituji. Není důvod čekat na zbylé tři úseky, když zde zahájení řízení nic nebrání. Celá věc mě těší zejména proto, že jde o úseky napříč Votickem, které tak budou řešeny pro mnohem menší míru kontroverzí přednostně,“ sdělil neskrývaně souhlas s rozhodnutím MD místostarosta Votic Jiří Slavík (TOP 09).

Převzato z: Město Votice

Štítky
Osobnosti: Jiří Slavík
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme