Skotské dudy zněly díky TOP09 v Lánech

24. 4. 2010
Atmosféru Skotské vysočiny okusili díky TOP 09 občané Lán na Kladensku. Regionální organizace strany pozvala do obce skupinu skotských dudáků v tradičních kiltech. Jejich strhující výkon ocenili diváci dlouhým bouřlivým potleskem, který je donutil přijít znovu na pódium.

Pro lánské občany díky TOP 09, resp. předsedovi Regionální organizace TOP 09 Kladno, Rakovník Romanovi Havelkovi, přijel v sobotu ??. dubna zahrát The 1st Czech Pipes and Drums, tradiční skotský dudácký soubor, který byl založen z instruktorů a studentů První školy hry na skotské dudy v České republice. A obecenstvo jejich vystoupení vnímalo jako zpestření a obohacen kulturního života obce. „Dudáci představili Lánům tradiční skotskou dudáckou hudbu tak, jak se po desetiletí hraje. Připravili si ale i nekonvenční pojetí českých lidovek, které se lidem opravdu líbilo. Navíc si diváci mohli vyzkoušet také skotský tanec. Atmosféra byla opravdu uvolněná," prozradil Roman Havelka.
Členové souboru The 1st Czech Pipes and Drums vystupují v jednotných skotských krojích, kdy pro kilt, skotskou sukni, se používá materiál z tradičního skotského tartanu. „Jsme rádi, že jsme lidem zprostředkovat nevšední zážitek, a to i po vizuální stránce. Podpora kulturně společenského života i v malých obcích je pro TOP 09 důležitá," uzavřel Roman Havelka.

Natálie Tomková
volební manažer
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme