Setkání starostů obcí s ministrem financí Miroslavem Kalouskem tentokrát v Mělníku

12. 9. 2011

Starostové, kteří zastupovali na setkání všechny politické strany, vyslechli prezentaci Miroslava Kalouska, který popisuje nový klíč přerozdělování financí v rámci RUD. Tato prezentace je již od počátku dostupná i na webových stránkách TOP 09, kde je rovněž vytvořen vyhledávač, díky kterému si může každý občan zjistit, jak se příjmy jeho obce změní.
http://www.top09.cz/proc-nas-volit/politika/hospodarstvi/rozpoctove-urceni-dani-6607.html

„Návrh by měl získat podporu všech středočeských poslanců napříč politickým spektrem, protože obcím ve Středočeském kraji by dohromady přinesl více než 2,2 mld. Kč ročně navíc,“ uvedla předsedkyně regionální organizace TOP 09, poslankyně Helena Langšádlová. „Obce by tak získaly potřebné prostředky na svůj rozvoj a na řešení mnoha problémů, např. v oblasti mateřských škol a péče o seniory. Střední Čechy nejsou jen „noclehárnou“ Prahy, jak si mnozí myslí,“ dodala Helena Langšádlová.

Pojďme všichni poslat předsedovi vlády tento klíčl. Ať ví, že je to pro nás návrh zcela klíčový. A že o to skutečně stojíme,“ reagoval na přednášku například starosta Kralup nad Vltavou Petr Holeček.

Za návrh ministerstva financí se přesně před týdnem již postavilo na sto dvacet starostů v Moravskoslezském kraji a i v kraji Středočeském se začíná koncentrovat silná vůle, aby návrh prošel poslaneckou sněmovnou. Čtyři největší obce v České republice sice přijdou o doposud nespravedlivě přidělované prostředky, ale 6241 obcí si díky návrhu polepší. Kromě Prahy, Brna, Ostravy a Plzně totiž podle modelových výpočtů všem ostatním obcím dohromady vzrostou příjmy ze sdílených daní o 13,5 mld. Kč.

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme