Sekáte trávu po večerech? Pak si připravte čtyřicet tisíc

14. 10. 2011

Rakovník – Patříte k těm, kteří si pozemek či zahrádku rádi obdělávají a hlavně udržují v letních dnech večer? Pak byste měli zbystřit, zejména Rakovničtí.
Rakovničtí zastupitelé totiž schválili na svém posledním zasedání novou místní vyhlášku, která by měla zaručovat klid, a to zejména o nedělích a také ve státem uznaný svátek.
V případě porušení si sáhnete hluboko do kapsy kvůli tučným pokutám.
„V času od dvacáté hodiny večerní do osmé hodiny ranní by se nesměly používat stroje způsobující hluk, jako jsou sekačky, pila, křovinořezy,“ konkretizoval starosta města Rakovník Zdeněk Nejdl.
Pokud vyhlášku porušíte, může vám městská policie udělit pokutu až čtyřicet tisíc korun. „Nejprve budete upozorněni, poté by následovala pokuta až čtyřicet tisíc korun. U právnických osob je to ještě více. Pokud by i nadále docházelo k porušování, může vám městská policie nařídit zákaz činnosti a poté i propadnutí věci,“ řekl místostarosta Jan Švácha.
Ten jako jediný zastupitel s přijetím vyhlášky nesouhlasil. „Ve skutečnosti by mohla poškodit kulturní i společenské dění v Rakovníku. Dotkne se to pořádání koncertů na Tyršově koupališti, na Husově náměstí, ale i promítání letního kina,“ řekl Švácha.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme