Schweigstill: Mělník čeká v dopravě dva kritické měsíce

4. 4. 2016

Hodně horké chvíle čekají řidiče projíždějící Mělníkem. Od příštího týdne by měla být uzavřena jedna z nejfrekventovanějších silnic – Mladoboleslavská ulice. Jak název napovídá, jedná se o výpadovku na Mladou Boleslav. „Čekají nás dva kritické měsíce,“ varoval místostarosta Milan Schweigstill (TOP 09). 

Uzavírka souvisí s výstavbou nového průtahu městem a propojení několika hlavních tras ve směru na Prahu, Českou Lípu a Mladou Boleslav. V pondělí 4. dubna bude město předávat staveniště firmám, které budou na účet státu pokračovat ve výstavbě silnic. „V této souvislosti se budou umísťovat cedule, které budou navigovat především nákladní auta mimo Mělník. Řidiči si už mezi sebou řekli, jak to tady kvůli stavbě vypadá, a nákladních aut ubylo, i tak čekáme komplikace,“ dodal místostarosta.

Radnici se nepodařilo vybojovat úplný zákaz vjezdu nákladních aut do města od Mladé Boleslavi a ani nebyla stanovena oficiální objízdná trasa. Místní policii nezbývá nic jiného než doporučovat řidičům, aby se vydali jinudy. Největší zádrhel bude nejspíš na ulicích Italská a Polská, kudy vede náhradní trasa kolem uzavírky. Tyto úzké uličky ale rozhodně nebyly stavěné na tak velkou zátěž a už vůbec ne na to, aby se v nich vytáčely kamióny. Provoz tady bude navíc řízen semafory. „Předpokládáme, že tady budou jezdit tak pětikilometrovou rychlostí a bude se to hodně ucpávat,“ mínil Schweigstill. Práce by tady měly skončit na počátku června. 

Zdroj: Právo; 4.4.2016; rubrika/pořad: Praha - Střední Čechy

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme