Schweigstill: Mělník bude brzy průjezdný

1. 6. 2016

Konec komplikací v dopravě by měl už brzy nastat v Mělníku. Výstavba kruhového objezdu u benzínové stanice Shell bude dokončena v polovině června. Nejspíš 1. července budou zprovozněny i kruhové křižovatky na ulici Mladoboleslavská a Pražská, včetně spojovací silnice mezi nimi. Tím by se měly rozplynout kolony aut spojené s výstavbou průtahu městem. 

„Zatím bude provoz spuštěn jednosměrně z ulice Pražská na Mladoboleslavskou. Kdo pojede směrem od Mladé Boleslavi do Prahy, pojede stále ještě po Nemocniční ulici,“ upozornil místostarosta Milan Schweigstill (TOP 09). Důvodem je uzavírka a rekonstrukce Italské ulice. 

Během letních prázdnin bude za provozu opravena část Pražské ulice v úseku od nové kruhové křižovatky k benzínové stanici Benzina. Provoz tady bude řízen semafory. Tato akce bude dokončena na přelomu srpna a září, v tu chvíli bude uzavřena ulice Nemocniční, která se také bude opravovat. „Všechno je naplánované tak, aby v září, kdy bývá nejsilnější provoz, bylo vše hotové,“ ujistil místostarosta. 

Opravy místních komunikací, na kterých se podepsala dopravní zátěž z minulých měsíců, během výstavby průtahu města, opraví Ředitelství silnic a dálnic. Město uvolní ze svého rozpočtu jen peníze na výměnu obrubníků v těchto ulicích. 

(rap)

Zdroj: Právo; 30.5.2016 

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme