Rozpočet počítá i s opravami posledních silnic na Blatech

3. 12. 2015

Rozpočet města na příští rok, který už schválili mělničtí zastupitelé, počítá s investicemi za asi šedesát milionů korun, zejména z peněz zbývajících z hospodaření v minulém roce a dotací. 

Podle místostarosty Milana Schweigstilla padne značná část rozpočtu na provozní náklady. „Víme, že provoz města je příliš drahý, v následujících letech se proto chceme snažit náklady snižovat,“ poznamenal místostarosta. V následujícím roce by se mělo město přiblížit ke stěhování knihovny z malých prostor v Husově ulici na náměstí Karla IV, kde bude sídlit v patře domu služeb. S celými náklady sedmnáct milionů korun ale rozpočet nepočítá. „Plánujeme úvodní etapu, chceme mít hotový projekt a začít s pracemi,“ vysvětlil Milan Schweigstill. 

Mezi další významné investice patří například tři miliony korun na opravu mostku přes říčku Pšovka v Okružní ulici, který je v havarijním stavu, nebo dotažení rekonstrukce vozovek ve čtvrti Blata. Hotové už jsou Máchova a Nebeská, k cíli se blíží Světická, Požární a Mšenská. Na následující rok pak čeká Hleďsebská a část Kokořínské, kde se nejdříve musí vyřešit vodovod a kanalizace. 

Částka na podporu sportu přesahuje pět milionů korun, loni přitom byla sotva poloviční. Má přispět například i na opravy zázemí sportovců, přestože není majetkem města. „Rádi bychom v příštím roce zvládli i další záměry, u kterých ale bude záležet na dotacích,“ připomněl Milan Schweigstill s tím, že jde například o bezbariérový přístup v praktické škole v Seifertově ulici. 

Mělničtí zastupitelé schválili rozpočet na příští rok. Plánují například úvodní etapu stěhování knihovny, která zahrnuje projekt a zahájení prací. 

Petra Špitálská

Zdroj: Mělnický deník; 1.12.2015; rubrika / pořad: Titulní strana

Štítky
Osobnosti: Milan Schweigstill
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme