Romské sdružení dostane od města100 tisíc. Na běžný provoz.

Nymburský deník | 15.2.2012 | Rubrika: Titulní strana | Strana: 1 | Autor: (lut) | Téma: Středočeský kraj

15. 2. 2012

Nymburk – Romské sdružení občanského porozumění získá od města bezúročnou půjčkuve výši 100 tisíc korun. Radní to schválili na svém posledním jednání.
Podle místostarosty Pavla Fojtíka se jedná o jednorázovou finanční výpomoc. „Romskému sdružení jsme stejnou půjčku poskytli i v loňském roce. Jde v podstatě o to, aby sdružení mohlo na začátku roku normálně fungovat. Přislíbené dotace na provoz totiž na účet dorazí až v dubnu 2012,“ vysvětlil místostarosta Pavel Fojtík. Půjčku musí ještě schválit zastupitelé.
Cílovou skupinou Romského sdružení občanského porozumění jsou osoby ohrožené sociálním vyloučením. „Sdružení funguje již řadu let a i díky jeho práci nemáme s romskou komunitou v Nymburce žádné větší problémy,“ doplnil místostarosta Fojtík.
Sdružení poskytuje například poradenství v oblasti sociálního a důchodového zabezpečení, občanského a rodinného práva, školství a zdravotnictví, výcvik v metodách řešení sociálních problémů a nabízí komplexní pomoc v náhlé sociální krizi.
V Nymburce také s romskou komunitou pracuje František Sivák. V současné době připravuje ve spolupráci s městem organizaci veřejné služby. Sivák je i členem bytové komise.
„Členství pana Siváka v komisi hodnotím velmi kladně. Vzhledem k jeho znalostem místní komunity můžeme některé záležitosti řešit rychle a hlavně dobře,“ dodal Pavel Fojtík.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme