Projekt Tesco je zase zpátky, nyní jsou na tahu zastupitelé

Berounský deník | 12.11.2011 | Rubrika: Titulní strana | Strana: 1 | Autor: PETRA LIŠKOVÁ

14. 11. 2011

Budoucnost areálu Tiby budou řešit na svém mimořádném zasedání zastupitelé Berouna. „Návrh, který je nyní zastupitelům rozesílán, přijali radní Berouna jednomyslně,” uvedli pro Deník starostka Šárka Endrlová a místostarosta Patrik Brodan.
„Podařilo se nám s investorem vyjednat pro město nejvýhodnější variantu. Řešíme celý areál komplexně, včetně navazující dopravní a technické infrastruktury, nikoliv pouze jednotlivé jeho části,tak jak během uplynulého roku opakovaně doporučily komise výstavby, dopravy i životního prostředí,“ uvedla starostka Berouna Šárka Endrlová.
Co to ve skutečnosti znamená? V návrhu, který budou nyní zastupitelé schvalovat,se počítá s tolik diskutovanou výstavbou Teska, ale areál proti původnímu projektu doznal podle radnice řadu změn. Mezi ty nejdůležitější patří vyřešení dopravy do celého areálu. Na náklady investora vznikne nová přístupová komunikace s dvěma kruhovými křižovatkami, a tou OMV a v ulici Na Dražkách. Její dokončení bude podmínkou pro kolaudaci Teska .
Další důležitou změnou, na kterou investor po jednání s městem přistoupil, je snížení budov. Nové domy v této lokalitě měly dosahovat až jedenácti pater, v novém projektu se plánují domy s maximálně 4 patry.
Město se dohodlo i na celkové ploše zeleně, která má tvořit 40 procent.
Nyní záleží na zastupitelích Berouna, zda předložený návrh přijmou či nikoli.
Investor má ale jasný cíl. To dokazuje i rozhovor s Richardem Černým, který odpovídal na dotazy RL: „Areál byl zakoupen za účelem, který je v  souladu s platným územním plánem. Pokud nám nebude umožněno realizovat, co navrhujeme, pravděpodobně areál, který je mimochodem sedmkrát rozlehlejší než Hobex, zakonzervuje.”

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme