Pro Hrabalovy příznivce se o víkendu otevřela jeho chata

23. 5. 2022

V Lesním ateliéru Kuba v Kersku se uskutečnilo tradiční setkání příznivců díla Bohumila Hrabala. Akce s názvem Hrabalovo Kersko se konala už potřiadvacáté a opět byl pro návštěvníky připraven bohatý program.

"Je to akce, která vznikla na konci 90. let po smrti Bohumila Hrabala. Má za úkol připomínat spisovatelův odkaz v jednom z těch naprosto zásadních míst pro jeho život a i pro jeho knihy, čímž je právě Kersko jako takové," říká Jan Červinka, ředitel Městské knihovny Nymburk.

Návštěvníky čekala hudební, ale i divadelní vystoupení. Zhlédnout mohli mimo jiné i venkovní výstavu o životě Bohumila Hrabala nebo expozici o filmu Slavnosti sněženek. V rámci programu byla také zpřístupněna Hrabalova chata, kterou čeká rekonstrukce. A i zde byla pro návštěvníky připravena zajímavá výstava.

"Jsou tam připraveny studentské návrhy, jak by mohlo vypadat provozní zázemí a vůbec funkční schéma objektu, až ho otevřeme. Jsou tam 4 návrhy, které vytvořili studenti Českého vysokého učenítechnického v Praze pod vedením pana profesora Hlaváčka," komentuje Václav Švenda (TOP 09), radní Středočeského kraje.

V rámci 23. ročníku Hrabalova Kerska byla pro návštěvníky připravena i jedna naprostá lahůdka. Měli totiž jedinečnou možnost prohlédnout si spisovatelovo auto.

Převzato z: Praha TV

Štítky
Osobnosti: Václav Švenda
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme