Příbram nastavuje automaty na nové ceny za parkování

6. 3. 2020

Změnu ceníku za parkování na území města schválili již minulý měsíc městští radní a nově bude ve všech parkovacích zónách platit jednotná základní sazba – 10 korun. Lišit se ale bude doba, po kterou bude platit. Čím blíže bude lokalita centru, tím bude časový úsek kratší. 

Nyní se pracuje na tom, aby nové sazby zvládaly všechny parkovací automaty. „Aktuálně dochází k nastavení parkomatů. Jakmile budou nastavené, začne změna platit,“ uvedl místostarosta Martin Buršík (ANO). 

Celá akce měla proběhnout v horizontu nejbližších týdnů. Nicméně dopravní komise města i členové několika opozičních stran v zastupitelstvu si myslí, že řešením k větší rotaci vozidel (zejména v centru Příbrami) by bylo parkovaní na první hodinu zdarma například na náměstí T. G. M či u nemocnice. „Hodina je dostatečný časový úsek k tomu, aby si lidé stihli vyřídit potřebné věci na poště, úřadu, v bance či v nemocnici. Další započatou hodinu by pak řidič zaplatil podle platného sazebníku,“ míní předseda dopravní komise a zastupitel za TOP 09 Václav Švenda. Podle něj nový ceník parkovaní prakticky jen zdražil. „Předtím se na náměstí T. G. M. platilo 25 korun za hodinu, nyní je to 30 korun. V modré zóně je to místo 15 nyní 20,“ dodal. 

převzato z: příbramský deník

Štítky
Osobnosti: Václav Švenda
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme