Pracovní jednání v areálu bioplynové stanice v Kněžicích

10. 4. 2012

Z iniciativy místostarosty Nymburka Pavla Fojtíka navštívil nymburský region v úterý 10.dubna poslanec Jan Smutný. Pavel Fojtík reagoval na zájem poslance Smutného navštívit jedinou energeticky nezávislou obec v  okrese Nymburk a vyjednal pracovní schůzku přímo v areálu bioplynové stanice v Kněžicích.

V rámci projednávání Zákona o podporovaných zdrojích energie, který je nyní ve Sněmovně se oba zúčastnění mohli seznámit s moderní technologií výroby tepla a elekrické energie. Oba pány velmi zaujala nejen ekonomika projektu, technické parametry bioplynové stanice či kotle na spalování slámy, ale i logistika svozu biologického odpadu. Starosta Kněžic a zároveň duchovní otec projektu pan Kazda poukázal na stále zhoršující se situaci související s nákupem biodpadu a štěpky. Poslanec Smutný v diskusi identifikoval několik nedostatků v právě schvalovaném zákoně a bude na základě konkrétních poznatků z Kněžic iniciovat kroky k jeho nápravě.

Příklad této správně zvolené a dobře naplánované návštěvy je ukázkou výborné spolupráce nymburské Topky, zvláště Pavla Fojtíka s poslancem Janem Smutným.

autor příspěvku: Stanislav Fořt
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme