Poslanecký den Heleny Langšádlové v Mníšku pod Brdy

1. 4. 2016

V pátek 1. 4. 2016 místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová ztrávila svůj poslanecký den tentokrát v Mníšku pod Brdy. 

Během dne se Helena Langšádlová setkala s žáky místní školy, kde s žáky diskutovala na téma migrace. Nejvíce se studenti zajímali o aktuální stav České republiky v oblasti uprchlické krize, ale kladli dotazy i z jiného soudku. Například je zajímal průběh legislativního procesu a jakým způsobem se připravují návrhy zákonů. 

Poslankyně společně s radní Mníšku pod Brdy za TOP 09 Šárkou Slavíkovou Klímovou navštívila i neziskovou organizaci Magdaléna o.p.s. Tato nezisková organizace poskytuje sociální a zdravotní služby a pomoc osobám závislým na návykových látkách. Organizace se zaměřuje přímo i na jednotlivce a sociální skupiny, které jsou tímto jevem přímo ohroženy. Jako prevenci za tímto účelem organizace zřizuje a provozuje síť funkčně provázaných programů.

Na programu poslankyně nechybělo ani navštívení provozu spojeného s prodejnou čerstvých těstovin Pasta fidli. Provozovna je projektem sdružení Náruč, které pomáhá osobám se zdravotním postižením a jejich rodinám. Sdružení zajišťuje postiženým sociální služby a zároveň jim poskytuje pracovní příležitosti.

Svůj poslanecký den Helena Langšádlová ukončila výstupem na tamní rozhlednu, která nabízí krásný výhled na Mníšek pod Brdy a jeho okolí.

TOP 09 Středočeský kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme