Nový parkovací systém změní některé ulice na jednosměrky

Týdeník Nymbursko | 11.1.2012 | Rubrika: Zpravodajství | Strana: 3 | Autor: OLGA HAVRÁNKOVÁ | Téma: Středočeský kraj

11. 1. 2012

Poděbrady se chystají zavést nový parkovací systém ve městě od 1. května 2012. Mají přibýt místa k stání

Poděbrady ­ Jednosměrná ulice a šikmá parkovací místa je zatím jasná podoba západní části Náměstí T. G. Masaryka. V rámci nového parkovacího systému má vzniknout jednosměrné stání i v dalších ulicích.
Ve zmíněné ulici podél parku se bude jezdit ve směru od nádraží k sídlu státní policie. Parkovat se má po straně u parku.
Podle místostarosty Ivana Uhlíře si nakonec bude město systém spravovat samo. „Soutěž se bude týkat pouze dodání parkovacích automatů a související techniky,” doplnil Uhlíř. Na jaře 2012, jak počasí dovolí, se objeví vodorovné značení na zemi a nové dopravní značky. Termín spuštění parkovacího systému má být 1. května 2012. Město má zajistit informační materiály.
To se tak podle parkování rozdělí na zóny. Rezidenti by měli platit 50 korun za měsíc a stání pro ně má být za modrou čárou.
Na Žižkově by podle starosty Ladislava Langra mělo přibýt 40 až 50 nových míst k stání. Otevřená je stále možnost výstavby parkoviště v  ulici Za Nádražím. Svůj návrh městu představil zástupce obchodního řetězce Billa, s jejímž vznikem za tratí by vyrostlo i parkoviště.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme