Monitorování strážníků již skončilo. Teď se vše zpracuje

Rakovnický deník | 19.10.2011 | Rubrika: Rakovnicko | Strana: 3 | Autor: MIROSLAV ELSNIC

19. 10. 2011

Rakovník - Počet rakovnických městských strážníků se zřejmě jen tak nenavýší. Naopak transparentní komise nyní seskupuje poznatky z  měsíčního „zkoumání“ činnosti městské policie a chce ji určit priority. O  těch by mělo nakonec jednat zastupitelstvo. Právě během měsíce září si nechali členové transparentní komise vytvořit takzvaný časový snímek, díky kterému budou moci stanovit priority městské policie.
Místostarosta Rakovníka a člen transparentní komise Jan Švácha řekl, že výsledky a závěrečnou zprávu obdrží zastupitelé a zpráva o  městské policii bude i jedním z bodů listopadového zasedání.
„Časový snímek je hotov. V pátek, kdy se sejde transparentní komise, jej budeme vyhodnocovat a veškeré poznatky se budou teprve dávat dohromady. Celkový výstup budeme mít sice dříve než před listopadovým zastupitelstvem, budeme jej však určitě ještě dolaďovat. Vše zazní na zastupitelstvu,“ komentoval Švácha.
Časový snímek obsahuje veškerou činnost městských strážníků, kde zasahovali, kolik výjezdů absolvují na základě výzvy na lince 156 a podobně. Ve snímku jsou také zavedeny „problemové“ lokality, tedy místa, kde je nutné více hlídkovat.
Už dříve avizovali radní, ale i členové komise, že počet strážníků se navyšovat nebude. „Neplánujeme navýšit počet strážníků, a to i kvůli ekonomické situaci, kdy by se musel navyšovat rozpočet městské policie. Z  jednání s městskou policí zatím nevyplynulo, že by v tomto počtu na práci nestačili,“ řekl před časem Rakovnickému deníku Miroslav Koloc, který také upozornil na důvod, proč nemůže být zatím splněn závazek z  koaliční smlouvy, kde se ODS a Společně pro Rakovník zavázaly vytvořit pracovní místo pro handicapovaného občana, který by sledoval kamery.
„Problém je v tom, že i kdyby tam dotyčný seděl, tak tam s ním musí být přítomen i strážník městské policie, jelikož ten člověk není členem městské policie a nemohl by vyřizovat telefony linky 156. Navíc by se museli přijmout pracovníci alespoň dva, a to kvůli omezenému počtu hodin.“

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme