Mladá Boleslav: Peníze na zahájení stavby tangenty v roce 2012 budou

Boleslavský deník | 19.10.2011 | Rubrika: Titulní strana | Strana: 1 | Autor: PAVEL SVAČINA

19. 10. 2011

Nová silnice propojí boleslavské sídliště s nájezdem na dálnici v Jičínské ulici

Mladá Boleslav - Jednání zástupců regionu na ministerstvu dopravy přineslo příslib peněz na novou silnici v Boleslavi. Náměstek středočeského hejtmana Robin Povšík, poslanec Jan Hamáček, náměstek primátora Adolf Beznoska, poslanec Jan Smutný a personální šéf Škody Auto Bohdan Wojnar v úterý ráno jednali na ministerstvu dopravy o milionech korun na výstavu severovýchodní tangenty - důležité silnice v Mladé Boleslavi, která propojí lokalitu Bondy centra s vyústěním na Jičínskou ulici u Intersparu kolem automobilky Škoda.
„Ministr sice uvedl, že peníze v rozpočtu právě teď nejsou a my jej samozřejmě chápeme, protože ministr nežije ve vzduchoprázdnu a musí v  této problematice čelit tlakům mnoha lidí, ale přislíbil, že nejpozději do února 2012 potřebné peníze v rozpočtu najde,“ řekl Deníku náměstek Povšík po úspěšném jednání na ministerstvu. Dodal, že pro první etapu stavby v roce 2012 bude potřeba cca 50 milionů korun.
Politici zároveň vyvíjejí úsilí v hospodářském výboru Sněmovny. „Vysvětlili, že příprava byla téměř dokončena a že město Mladá Boleslav snad konečně v nejbližší době dodá i stavební povolení a Středočeský kraj garantoval zahájení stavby v příštím roce. Věřím, že příslušná změna rozpočtu v parlamentu projde, máme příslib několika klíčových poslanců včetně předsedy hospodářského výboru Milana Urbana,“ řekl poslanec Jan Hamáček.
Schůzku s ministrem dopravy iniciovala automobilka Škoda Auto, pro niž a tisíce jejích zaměstnanců i obyvatel města je nová silnice velmi důležitá. Právě díky automobilce a jejímu štědrému odvodu daní do státního rozpočtu se vláda již v roce 2008 zavázala investovat stovky milionů korun do dopravní infrastruktury v okolí závodů firmy Škoda výměnou za to, že automobilka bude v podnicích štědře investovat.
Zatímco Škoda své sliby plní, veřejná správa se k tomu zatím příliš nemá, současný kabinet Petra Nečase odmítl dříve slíbené peníze uvolnit s  odkazem na nedostatečnou přípravu stavby a chybějící zdroje na významnější stavby v zemi.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme