Miroslav Kalousek v Kolíně

3. 5. 2010
V pondělí 3.5. navštívil 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek Kolínsko. Jak se již stalo malou tradicí, jeho první cesta vedla za studenty. Kolínská ARC - Vysoká škola politických a společenských věd připravila besedu převážně pro denní studenty VŠ, kteří se projevili jako bystří pozorovatelé současného politického dění. Kromě Miroslava Kalouska se návštěvy účastnila i krajská předsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová i předseda a místopředseda regionální organizace TOP 09 Kolín + Kutná Hora , Pavel Kárník a Jan Pospíšil. Všichni tři jsou úspěšnými absolventy kolínské VŠ a uvítání ředitelem PhDr. Vladimírem Srbem, Ph.D., bylo o to vřelejší.
Další zastávkou byl největší zaměstnavatel v regionu - automobilka TPCA. Delegaci TOP 09 přijal Vadim Petrov, generální manažer pro lidské zdroje a poté ji mluvčí TPCA Radek Kňava ukázal celou výrobu z návštěvnického vláčku. Následoval oběd s viceprezidentem TPCA Jiřím Černým, který informoval Miroslava Kalouska o úspěších i problémech firmy. Například průměrná mzda v TPCA na dělnických pozicích dosáhla v minulém roce 26.800 Kč, počet zaměstnanců přesáhl 3.500 lidí. Následná diskuze byla velmi plodná pro obě strany.
Miroslav Kalousek navštívil centrum města, pohovořil s občany a se zájmem si prohlédl památky, na starobylé radnici ho přivítal starosta Kolína Jiří Buřič.
V 16 hodin otevřel jako první regionální kancelář TOP 09 Kolíně ve Václavské ulici č. 4 a setkal se zde se členy i příznivci TOP 09. Podotkl, že by byl velmi rád, aby budoucí návštěvníci odcházeli s kanceláře TOP 09 jen s dobrými pocity a aby zástupci zdejší TOPky pomáhali občanům Kolína s jejich problémy.
Kulturní část programu vyvrcholila koncertem v kolínské synagoze. Collegium 419 uchvátilo publikum svým programem Pláč Izraele a Miroslav Kalousek všem členkám sboru jako výraz díků předal květiny.
Do pozdních hodin se pak protáhla „Večeře pro osobnosti královského města Kolína", kdy restauraci „U tří mouřenínů" se sešla široká škála osobností Kolínska, která s poslancem Miroslavem Kalouskem našla ve většině témat shodu. Další návštěva na Kolínsku čeká Miroslava Kalouska 19.5., kdy společně s vinaři a cimbálovou muzikou na Karlově náměstí nalije občanům „Čistého vína".
Natálie Tomková
volební manažer
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme