Městská linka číslo 475 zmizela

14. 12. 2015

Linka mělnické městské dopravy číslo 475 už včera, kdy začala platit nová verze jízdních řádů, na svou trasu nevyjela. Byla zrušena, protože za ni město každý rok platilo tři čtvrtě milionu korun, cestujících přitom v autobusech bývalo jen pár. 

Podle mělnického místostarosty Milana Schweigstilla ji však nahradila linka 369, která už nemá cíl na autobusovém nádraží, ale pokračuje dále do centra, k zastávce ve Fibichově ulici, a pak Pražskou ulicí přes zastávky Poliklinika a U Hřiště pokračuje směrem na Prahu. Natáhne se tím sice doba jízdy, ale o pouhé čtyři minuty. „Pro cestující z Pšovky a Mlazic je to výhodnější řešení, protože jsme nahradili osm spojů linky 475 ve všedních dnech až do centra, osmatřiceti spoji linky 369. Přes centrum bude jezdit rovněž linka 471 s cílem v Brandýse nad Labem,“ vysvětlil mělnický místostarosta.

S linkou 471 přitom třikrát v každém všedním dni mohou počítat i cestující na zastávkách u Liberty a Liazu, kam jezdila dříve linka 475. Ani ve volných nebo svátečních dnech nebudou Mlazice a Pšovka bez městské dopravy, do centra je místo bývalých čtyř doveze dvacet spojů. 

Druhá linka mělnické městské dopravy číslo 474 zůstala zachována, přestože spoje vozily v minulosti ještě méně cestujících než na zaniklé lince 475. „Spojuje odlehlé části města Chloumek a Skuhrov, kde je linková dopravy minimální,“ připomněl Milan Schweingstill s tím, že zásadní změnou je cílová zastávka, kterou je Skuhrov. Dříve linka 474 jezdila dále až do Velkého Borku. Ve volných a svátečních dnech jezdí linka 474 pouze dopoledne, podle nového jízdního řádu jde o dva spoje. „Odpoledne už autobusy jezdit nebudou, protože běžně autobusy vyjížděly z Chloumku úplně prázdné,“ doplnil místostarosta. 

Petra Špitálská

Zdroj: Mělnický deník; 14.12.2015; rubrika / pořad: Titulní strana

Štítky
Osobnosti: Milan Schweigstill
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme