Město Příbram ušetří na energiích více než 3 miliony korun

1. 9. 2015

Nákupem zemního plynu a elektřiny na Komoditní burze Praha město Příbram ušetří více než tři miliony Kč.

Ceny za energie pro vlastní budovy, příspěvkové organizace a městské společnosti budou platné od 1. září 2015, smlouva je uzavřena na dva roky. Stredoceskenovinky.cz informovala Pavlína Svobodová, tisková mluvčí města Příbram.

Městu Příbram končily smlouvy s dodavateli elektrické energie a zemního plynu. Odbor práva a veřejných zakázek proto doporučil radě města tyto komodity nakoupit centrálně s cílem co nejvíce snížit cenu.

„Jako vhodný typ zadání byl zvolen nákup na komoditní burze. Město samo není oprávněno provádět nákupy na této burze, proto využilo služeb tzv. dohodce, kterým byla vybrána společnost eCENTRE,“ uvedl k nákupu komodit starosta města Příbrami Jindřich Vařeka.

„Dříve se město ve věci nákupu energií účastnilo elektronických aukcí, nyní jsme nově zkusili komoditní burzu. Díky tomu, že se podařilo sloučit odběry elektřiny a zemního plynu všech vlastních budov, příspěvkových organizací, městských společností či škol, došlo ke zvýšení poptávaného objemu, čímž jsme zvýšili hodnotu zakázky a tím i její atraktivitu, což se následně projevilo výraznou úsporou,“ vysvětluje místostarosta města Příbrami Václav Švenda.

„Výhoda nákupu energií na komoditní burze spočívá v tom, že vždy získáváte nejlepší možnou cenu v daném okamžiku. Nákup lze uskutečnit pružně a ve chvíli nejpříznivějších cen,“ vysvětluje na závěr starosta města.

jv

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme