Langšádlová: Inspirujeme se dobrou praxí

24. 8. 2012

Tak jako má Středočeský kraj Prahu, má Horní Bavorsko ve svém středu samosprávný Mnichov. Naše problémy a řešení jsou proto podobné. Například v dopravě či turistickém ruchu se můžeme inspirovat. Velice si cením zkušeností, které jsme si mohli s panem Medererem vyměnit,“ zhodnotila jednání Helena Langšádlová, kandidátka na hejtmanku Středočeského kraje za TOP 09 a STAN.

Josef Mederer, CSU, navštívil Českou republiku na pozvání Heleny Langšádlové, aby nabídl své zkušenosti z vedení kraje, v jehož centru se nalézá samosprávný Mnichov. Jednání se zúčastnili přední kandidáti TOP 09 a Starostů, kteří se zahraničním hostem diskutovali témata, která mají kraje společná, například veřejnou dopravu, zdravotnictví či cestovní ruch.

Dopravní problematika Prahy a Středočeského kraje je velmi podobná Hornímu Bavorsku a milionovému Mnichovu. Jejich dopravní řešení budeme podrobně studovat a budeme v něm hledat inspiraci pro vylepšení řešení našeho,“ říká Věra Kovářová, členka Krajského zastupitelstva Středočeského kraje,.“

TOP 09 dlouhodobě buduje a udržuje kontakty se zahraničními politickými stranami, se kterými je členem Evropské lidové strany. Tyto vztahy umožňují výměnu zkušeností na úrovni evropské, celostátní a zejména komunální politiky. „Jsem si jistá, že dnešní jednání nebylo poslední. Zkušenosti Horního Bavorska můžeme do značné míry uplatnit i u nás. Budeme proto usilovat o intenzivní spolupráci na krajské, ale i komunální úrovni. Pro politickou stranu je důležité, aby nebyla do sebe uzavřená a bohorovná, ale naopak otevřená názorům a zkušenostem, které ji mohou obohatit. A to i zahraničním,“ dodala Langšádlová.

Josef Mederer pokračuje ve své cestě zítra v Plzni, kde se setká s lídrem kandidátky TOP 09 v Plzeňském kraji Pavlem Čížkem a místopředsedou TOP 09 Markem Ženíškem.

V Praze 24. 8. 2012

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme