Kruhový objezd v Pražské ulici začne řidičům sloužit v červenci

11. 6. 2015

Stavbu kruhového objezdu v Pražské ulici, kterou začaly práce na průtahu městem, místní lidé bedlivě sledují.

Především řidiči jsou přitom naštvaní, protože se jim zdá, že se práce příliš táhnout. A zatím musejí den co den zažívat peklo v ulicích města, kde je několik silnic zavřených zároveň.

Podle mělnického místostarosty Milana Schweigstilla stavba kruhového objezdu, který zasahuje do prostoru bývalé cukrovarské vlečky, stále pokračuje. „Zatím jde ale o práce, které nejsou příliš vidět,“ poznamenal.

Jde především o zasypávání bývalého zářezu cukrovarské vlečky, při kterém nelze spěchat. „Dělá se to pomalu, po pouhých dvaceti centimetrech a pod dohledem geologa a hutní se to, aby nedocházelo k sesedání půdy,“ vysvětlil Milan Schweigstill. Záleží přitom i na počasí, protože za deštivých dnů musí geolog práce zastavit.

Zároveň dělníci rozebírají konstrukce starého přemostění vlečky a staví opěrnou zeď, která zabrání sesunutí kruhového objezdu směrem k cukrovaru.

Stavba samotného kruhového objezdu začne v nejbližších dnech. Podle mělnického místostarosty by měla být hotová přibližně za tři týdny. „Auta tam budou smět projíždět od začátku července,“ potvrdil Milan Schweigstill.

Další práce pokračují i mezi Pražskou a Mladoboleslavskou ulicí, kde bude další kruhový objezd. Už jsou tam hotové protihlukové stěny a naváží se štěrk na vozovku.

Lidé stavbu bedlivě sledují a zdá se jim, že se příliš táhne. Jde však o práce, které nejsou na očích, například zasypávání vlečky.

Petra Špitálská

Zdroj: Mělnický deník, 6.6.2015

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme