KOMUNITNÍ PRÁCE a PÉČE O OHROŽENÉ DĚTI bude tématem setkání neziskových organizací v Parlamentu ČR

3. 10. 2011

Unie center pro rodinu a komunitu hraje vůdčí roli v transformaci a rozšíření činnosti mateřských a rodinných center. Pořádá semináře a konference o tom, jak efektivně propojovat služby v  komunitě, a poskytuje centrům podporu, metodické vedení a sdílení dobré praxe v rámci ČR i ve vztahu k zahraničí.


Poslankyně parlamentu ČR Mgr. Helena Langšádlová  se věnuje transformaci péče o  ohrožené děti v rámci Meziresortní koordinační skupiny k transformaci a sjednocení systému péče o ohrožené děti. Podporuje záměr ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka změnit systém náhradní výchovy dětí. Podle něj by již nebylo možné umisťovat děti do kojeneckých ústavů a dětských domovů, pokud dítě nepřekročí věk tří let. Cílem transformace péče o ohrožené děti by mělo být snížení počtu dětí, které své dětství tráví v ústavní výchově.


Iniciativa za rozvoj náhradní rodinné péče Odsouzeni.cz je skupina významných nevládních organizací, která se rozhodla vytyčit společné cíle k dosažení kvalitnějšího systému péče o  ohrožené děti v českém prostředí a přijala společné memorandum k  vyhlášení Iniciativy za rozvoj náhradní rodinné péče.


POSLANKYNĚ PARLAMENTU ČR MGR. HELENA LANGŠÁDLOVÁ ŘÍKÁ:
„Jsem přesvědčena, že se musíme vrátit k přirozenému modelu rolí rodiny, komunity, obce, kraje a státu, tak jak byl ve společnosti nastaven po staletí. Jsou situace, pro jejíž řešení je místní komunita nenahraditelná.

Komunitní centra jsou přirozeným partnerem pro připravovanou transformaci péče o ohrožené děti.“


KONTAKTNÍ OSOBA
Miroslava Vlčková, členka Výkonné rady Unie center pro rodinu a komunitu, miroslava.vlckova@uniecenter.cz, tel.: 603 434 978.

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme