Klinecký: Český Brod v listopadu vyhlásí architektonickou soutěž na rekonstrukci náměstí

25. 10. 2023
Český Brod na Kolínsku vyhlásí na začátku listopadu architektonickou soutěž na přeměnu náměstí Arnošta z Pardubic a Husova náměstí. Radnice chce, aby dvě náměstí v památkové zóně města nabízela více prostoru například pro setkávání a pořádání akcí. Radní města minulý týden jmenovali sedmičlennou porotu, výsledky dvoukolové soutěže by měly být známé na jaře. ČTK to dnes řekl starosta Tomáš Klinecký (Lepší Brod).

"Finalizujme zadání soutěže, porota se poprvé sejde příští týden a následující rada města pak odsouhlasí vyhlášení," uvedl Klinecký. Město podle něj bude žádat o evropskou dotaci z programu integrovaných územních investic (ITI) pro Pražskou metropolitní oblast, počítá s náklady kolem 100 až 120 milionů korun.

Rekonstrukci náměstí připravovalo vedení města už dříve, kvůli nedostatku peněz na ni ale nedošlo. Náměstí dnes z velké části zabírají parkující auta.

Na náměstí Arnošta z Pardubic letos město od církve získalo památkově chráněnou zvonici u kostela sv. Gotharda. Do budoucna ji chce opravit a vybudováním vnitřního schodiště zpřístupnit vrchní patro.

Převzato z: ČTK

Štítky
Osobnosti: Tomáš Klinecký
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme