Klinecký: Český Brod plánuje kampus v areálu SŠ Liblice

13. 12. 2022
Český Brod chce od kraje koupit areál střední školy v Liblicích,plánuje v něm kampus.

Český Brod (Kolínsko) 12. prosince (ČTK) - Český Brod na Kolínsku by měl od Středočeského kraje na začátku příštího roku koupit areál střední školy v části Liblice. Město Střední školu managementu a grafiky od letošního ledna provozuje. Postupně chce její areál přeměnit na školní kampus, řekl ČTK starosta Tomáš Klinecký (TOP 09). Podle posudku je cena za areál 84 milionů korun, město bude platit ve splátkách. Nákup budou na začátku roku ještě schvalovat zastupitelé kraje i města.

"Není obvyklé, že má pod sebou město střední školu. Ale stojíme o to, aby ve městě byly dvě střední školy, a převzetím jsme ji zachránili od zrušení," řekl Klinecký. Město má podle něj studii na přeměnu areálu ve školní kampus. Počítá s tím, že součástí bude i základní a mateřská škola. "Kampus by měl mít kompletní infrastrukturu, jako je kuchyň, jídelna a sportoviště," doplnil starosta. Nejprve by se podle něj měla zvýšit kapacita střední školy, zhruba do dvou až tří let se počítá s doplněním učeben.

Středočeský kraj podle mluvčího Davida Šímy aktuálně připravuje smlouvu o prodeji. Částku 84 milionů korun má město splácet deset let. "Dále by se měla odečítat cena za pozemky pro výstavbu stanice záchranky a depozitáře pro muzea, které pro nás připravuje město Český Brod," doplnil mluvčí hejtmanství.

Střední škola v Liblicích nabízí dva obory, za poslední tři roky se počet žáků zdvojnásobil, dnes je jich 180. V Českém Brodě je také gymnázium, jehož zřizovatelem je kraj.

Převzato z: ČTK

Štítky
Osobnosti: Tomáš Klinecký
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme