Jiří Besser: Pan starosta má mou plnou podporu

Luděk Kvapil, kandidát v doplňovacích volbách do Senátu za TOP 09, provedl dnes po Středočeském kraji ministra kultury Jiřího Bessera.

7. 3. 2011

"Chtěl jsem panu ministrovi ukázat, jakou energii tady lidé dokážou věnovat dobrým věcem. Proto jsme udělali první zastávku v nadaci Slunce všem v Unhošti. Poskytují zde zázemí dětem a dospělým se speciálními potřebami. A dělají to výborně," okomentoval dnešní návštěvu Luděk Kvapil.

"Jsem rád, že jsem se s panem starostou setkal osobně.  Má mou plnou podporu a obdiv, jelikož sám dobře vím, kolik povinností starostenství zahrnuje. Věřím, že ve volbách vyhraje a pomůže úsilí místních lidí posunout ještě o krok dál. Že je schopný věci dotahovat do konce, ukázal již se svou Kmetiněvskou výzvou," doplnil Jiří Besser.

Oba představitelé, společně s poslankyní Helenou Langšádlovou, posléze navštívili Základní uměleckou školu v Kladně a den zakončili setkáním s občany v kavárně Staré Kladno. Místní obyvatele zajímaly zejména cíle Luďka Kvapila v okamžiku, kdy se stane senátorem. "Zajímalo je, co je můžeme udělat ve věci trestní zodpovědnosti mladistvých. První část Kmetiněvské výzvy už byla přijata ministrem Pospíšilem a schválena vládou, druhá část, tedy nižší věk trestní odpovědnosti, bude boj na delší trať. Ale já jsem zvyklý věci dotahovat do konce," řekl na závěr Kvapil.

Alžběta Plívová, mluvčí TOP 09
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme