Fabián, brdský Krakonoš, pozdravil účastníky Prvomájových slavností v Příbrami

1. 5. 2010
Příbramská místní organizace TOP 09 položila základ pro novou tradici oslav jara pod patronací vládce Brd Fabiána. Už od rána probíhaly na příbramském náměstí 17. listopadu přípravy tak, aby v deset hodin mohl moderátor Martin Menšík slavnostně zahájit první ročník Prvomájových fabiánských slavností.
„Dnešní slavnost je pro nás zkouškou, jak oslovit voliče. Zároveň chceme seznámit občany s legendou Fabiána, ducha Brd, jehož jméno prvomájová slavnost nese. Nastolení nové tradice je pro nás dobrou příležitostí nahradit prvomájovou historii apolitickou oslavou jara." , dodává Vít Kučera, předseda místní organizace TOP 09 Příbram.
Prosluněnou atmosféru slavnosti zpestřily soutěže pro děti. Florbalová střelnice, slalom koloběžek, Křemílkův pohádkový plácek nebo skákací hrad byly neustále obsypány dětmi.
Dopoledne na podiu zahrála příbramská punkrocková kapela Compromysh. V přestávkách mezi skladbami se krátce představili členové místní organizace pánové Kučera, Cikler, Franěk, Stříbrnský, Švenda, Patera, Vácha, Franta, Šamšula, Hejlek, Havasi, Matuna. Spolu s ostatními členy místní organizace ochotně debatovali s občany a odpovídali na dotazy.
„Na dnešní slavnosti chceme podpořit lídry do voleb do PS ČR a zároveň představit místní organizaci. Jsme tým odborníků a osobností, zapálených pro věc. V tom je naše síla.", řekl Petr Stříbrnský, místopředseda krajské organizace TOP 09.
Program pokračoval hudebním a tanečním zpestřením skupiny příbramských rapperů a break dancerů, kteří pro velký úspěch své vystoupení zopakovali ještě jednou po vystoupení další kapely Up Stream.
Ve finále programu pozdravila slavnost kandidátka do parlamentu za TOP 09 paní Helena Langšádlová.
Vyvrcholení programu, vystoupení patrona slavnosti Fabiána, proběhlo ve vtipném aranžmá moderátora. V kabaretní scéně telefonického rozhovoru s Fabiánem, vysvětlil svou absenci včerejším veselím čarodějnické noci, v jehož důsledku je „ještě transparentnější než Karel". Jen zasvěcení věděli, že jde o improvizaci.
O ukončení setkání se postarala opět kapela Compromysh , která na pódium pozvala několik malých rockerů, aby si mohli zazpívat na velkém podiu.
Natálie Tomková
volební manažer
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme