Czernina podporují všichni demokratičtí kandidáti

11. 10. 2016

Tomáše Czernina před druhým kolem senátních voleb podpořili všichni kandidáti demokratických stran, kteří šli v Jičíně do prvního kola. Tomáš Czernin tak má podporu od senátního kandidáta ODS Ivana Doležala, který je místostarostou Hořic, od senátora ČSSD Josefa Táborského, podporuje ho také bývalý rektor Univerzity Karlovy Václav Hampl nebo starosta Nové Paky Josef Cogan.

Tomáš Czernin v prvním kole senátních voleb v obvodu Jičín získal nejvíce hlasů, když ho volilo 28,51 procenta lidí, v jeho domovských Dymokurech mu dalo hlas dokonce přes 81 procent voličů.

„Za důvěru všem děkuji, velmi si jí vážím. Dovolím si ale zároveň požádat své příznivce i voliče kandidátů, kteří v prvním kole neuspěli, aby přišli volit znovu. Rozhoduje se ve druhém kole,“ říká Tomáš Czernin.

Jeho kandidaturu do Senátu podpořili také kandidáti demokratických stran, kteří do druhého kola nepostoupili, ale svým voličům doporučili dát v pátek a sobotu hlas právě Tomáši Czerninovi. Ten tak má podporu od senátního kandidáta ODS Ivana Doležala, který je místostarostou Hořic, i od senátora a letošního kandidáta do senátu za ČSSD Josefa Táborského,

 Podpora demokratických stran mne velice těší a zároveň mi dává možnost být spojovacím prvkem všech demokraticky smýšlejících občanů našeho obvodu. Věřím, že moje dosavadní práce jasně ukazuje, že se o to snažím dlouhodobě a že nyní dostanu možnost na ni navázat v Senátu, říká Tomáš Czernin

Kromě kandidátů ho v boji o senátorské křeslo podporuje například současný senátor a někdejší rektor Univerzity Karlovy Petr Hampl, čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, politička Magda Vášáryová nebo spisovatel a textař Michal Horáček.

Nemá cenu to zastírat: Tomáš Czernin je potomek prastaré české šlechty, doložené už ve 12. století. O devět století později je to on, kdo kandiduje do republikánského Senátu. A mně se na něm líbí, že tak jako jeho předkové myslí nejen v horizontu týdnů a měsíců, ale i let a desetiletí. V budoucnost věří, jinak by neměl čtyři děti. A věří i v to, že je potřeba pomáhat i těm méně šťastným mezi námi – je předsedou nadačního fondu, který tu pomoc uskutečňuje. Soudím, že právě takové lidi jako je Tomáš Czernin v horní komoře našeho parlamentu potřebujeme, a s nadějí na úspěch mu vyjadřuji svou podporu,“ říká Michal Horáček.

Natálie Červencl Tomková, krajská manažerka TOP 09 Středočeský kraj

V Praze 11. října 2016

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme