Chlumská: Kolín má dobrý potenciál pro rodinný i pracovní život

15. 9. 2022
V Kolíně spojujeme síly s ODS. Lídryní za TOP 09 je Kateřina Chlumská, učitelka angličtiny a projektová manažerka Ministerstva školství. Její srdcovou záležitostí jsou školství, sport a kultura.

"Kolín je královské město s bohatou kulturní historií, sportovním zázemím a stále se vyvíjejícím potenciálem pro pracovní i rodinný život. Jako čerstvá maminka, trávím spoustu času venku, v Kolínských ulicích a parcích, a proto dokáži ocenit rozmanitý rozvoj, kterým Kolín neustále prochází. Zároveň ale vnímám jeho nedostatky a s tím spojené možnosti. Proto jsem se rozhodla v letošních volbách kandidovat do městského zastupitelstva a jít tak některým těmto problémům vstříc.

Harmonie bydlení je zde například dennodenně narušována hektickou dopravní situací a každodenním podvečerním zápasením o parkovací místa. Řešení těchto problémů bylo slibováno v rámci každého předvolební období, ale bohužel pro obyvatele Kolína, zcela bez úspěchu. A tak se i pro nás ve SPOLEČNĚ stalo stěžejním. Za SPOLEČNĚ Kolín, chceme vytvářet podmínky pro všechny druhy dopravy, a přitom hromadně nerušit parkovací místa, jak to navrhuje současné vedení města. Ulevit dopravě chceme například zavedením více K+R parkovišť a navedením MHD z nádraží přímo do zóny. Nezapomínáme ani na čistotu Kolína a životní prostředí. Nedostatečné vyvážení odpadu a omezené možnosti třídění a recyklace již naše ulice potrápilo dost. Je nutné navýšit počty kontejnerů na tříděný odpad a zaměřit se i na moderní trendy při třídění, recyklaci a nakládání s odpadem.

Moje srdcová záležitost je školství, sport a kultura. Přála bych si, aby naše děti navštěvovaly školy a školky do kterých se těší a ze kterých přichází domů plné dojmů a zážitků. Školy, které dokáží probudit jejich vnitřní motivaci a přirozenou touhu po bádání, objevování a učení. Zaměříme-li se více na modernizaci školství a zavádění nejen moderních technologií ale i progresivnějších metod do výuky, může to v Kolíně být naší realitou."

Kateřina Chlumská, Kolín

Štítky
Osobnosti: Kateřina Chlumská
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme