Český Brod dokončuje parkoviště Bike and Ride

1. 11. 2019

Český Brod – Cyklodoprava je v poslední době často skloňovaným pojmem. Městům a dopravě by se ulevilo, kdyby lidé cestovali jinými dopravními prostředky než auty. Politici i odborníci se v tomto ohledu ale shodují v jednom: aby k takovému posunu došlo, je nutné připravit odpovídající podmínky. 
Aby lidé využívali třeba jízdní kola a vlaky, budou muset mít místo, kde kolo bezpečně zaparkovat, než přesednou do vlaku. A právě v tom má pomoci nové Bike and Ride parkoviště, které má do konce listopadu být hotové v Českém Brodě u nádraží. „Město od Českých drah odkoupilo část bývalého nákladového nádraží, která se v těchto týdnech postupně mění v nové parkoviště pro kola a motorky,“ potvrdil Tomáš Klinecký, českobrodský místostarosta. 

MÍSTA I PRO MOTORKY 

Celkem na parkovišti bude 80 míst pro kola, z toho část v uzamykatelných cykloboxech, 10 míst pro motorky a 5 míst pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace. Prostranství bude pod kamerovým dohledem. Součástí bude veřejná pumpa a automat na duše. 
Lidé se na parkoviště dostanou z Klučovské ulice, pro příchod k vlakům budou moci využít schodiště k podchodu. 

MILIONY Z DOTACE 

Celkové náklady stavební části projektu Bike and Ride parkoviště vyjdou na 5,8 milionu korun. „Z toho ale 4,5 milionu korun bude pokryto z evropské dotace. Zbývající část bude hrazena z rozpočtu města. 

zdroj: Jakub Šťástka, kolínský deník

Štítky
Osobnosti: Tomáš Klinecký
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme