1. ročník BRDFESTU za podpory MO TOP 09 Příbram

17. 7. 2010

V sobotu 17. 7. 2010 se uskutečnil 1. ročník rockového festivalu Brdfest v Bohutíně u Příbrami, za patronace místní organizace TOP 09 Příbram.

Program zahájila úderem 13 hodiny v areálu místního fotbalového klubu kapely rámci možností a A bude hůř. Následovalo divoké hardrockové dívčí seskupení z Hradce Králové Sweet Zone  s peckama od AC/DC,  Black Sabbath. Postupně se na pódiu vystřídaly kapely dle programu a oslovily všechny posluchače. Vyvrcholením bylo vystoupení kapely Compromysh. Celou rockovou parádu sledoval s příslovečným klidem Karel Schwarzenberg z plakátu nad hlavami účinkujících. Koordinaci technického zázemí a propagaci zajišťoval člen místní organizace TOP 09 Příbram, Martin Matuna.

„ Chtěli jsme poděkovat mladým voličům za podporu při volbách do poslanecké sněmovny a současně je ujistit, že tím to neskončilo. Máme zájem do politiky vtáhnout aktivní mladé lidi. Mladí ukázali, že jejich rozhodování při volbách může ovlivnit situaci a my nemůžeme jen a pouze čekat. Aktivitou je můžeme motivovat
a ukázat jim směr a nakonec je i do politiky zapojit. Nemůžeme usnout na vavřínech po úspěchu voleb do PS. Mimo tento festival máme do voleb připravený harmonogram propagačních akcí, besed a prezentací, kterými chceme oslovit voliče do komunálních voleb“, řekl Martin Matuna.

Přestože se jednalo o premiéru a nově započatou tradici, vše šlapalo a hrálo jak má.

„Stačí se podívat kolem sebe. Všichni jsou z festivalu nadšení. I v době krize se lidi chtějí bavit. Toto není masová televizní zábava. Tady jsou živí lidé! Tady se potkávají, seznamují, klábosí nebo si spolu dají pivko. Tady si jsou blíž. V tomhle ohledu celá akce  přesahuje hranice pouhého koncertu.  Cesta z morální bídy podle mne vede cestou budování otevřené komunitní společnosti. K tomu patří i podpora podobných akcí.“ Zhodnotil průběh Brdfestu předseda MO TOP 09 Příbram Vít Kučera.

Na festival dorazilo odhadem 300 diváků. Všem příznivcům rocku a TOP 09, kteří přišli, děkujeme.

MO TOP 09 Příbram
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme