TOP 09 Příbram změnila vedení

23. 5. 2019

Regionální i místní organizace vyměnila svého předsedu. Příbram-město povede bývalý zastupitel Jan Cikler, region Příbram si do svého čela zvolil Marka Školouda, který tak v této pozici vystřídá Petra Stříbrnského. Nové vedení se těší plné podpoře volebního lídra Václava Švendy.

Nový předseda místní organizace Jan Cikler vstoupil do TOP 09 takřka hned po jejím založení, pro stranu jej tehdy získal Karel Schwarzenberg, jeho cílem je i nadále    TOP 09 Příbram udržet v nastoleném kurzu pevných hodnot a morálního přesvědčení: “Noblesa prohrává souboj s hulvátstvím a obchodníky se strachem. Noblesních lidí je ale i v Příbrami mnoho a věřím, že se budou hlásit o slovo čím dál víc. Slušná a poctivá politika se z dlouhodobé perspektivy vždycky vyplatí, proto jsem optimista,” říká Cikler.

Slušná a poctivá politika by se pod vedením Marka Školouda měla stát základním mottem i regionální organizace Příbram, pod kterou dále spadá například Dobříš. Školoud zároveň stojí před úkolem region připravit na blížící se krajské i senátní    volby. “V roce 2020 nás čekají hned dvoje zásadní volby - jednak chceme rozšířit naše zastoupení na úrovni kraje, kde při sledování stále nových a nových kauz paní hejtmanky vnímáme, že je zde poctivost rozhodně zapotřebí, a jednak si Příbramsko bude volit svého senátora. Představu o kandidátovi, kterého podpoříme, již máme, ale primárně nám půjde o postavení kandidáta s širokou podporou hodnotově spřízněných politických stran a hnutí,” nastiňuje Školoud aktuální výzvy.

Volební lídr a přední síla opozice Václav Švenda oba nové předsedy do funkce podpořil: “Myslím, že oba odstupující předsedové odvedli na Příbramsku velký kus práce a   nastolili směr, kterého se chceme držet. Věřím, že pod novým vedením se budeme moci posunout ještě dále. Už teď máme rozpracovanou řadu projektů, které věříme přispějí k lepšímu fungování Příbrami i posílení jejího postavení v rámci kraje,” vyjadřuje Švenda naděje pro budoucnost.