TOP 09 podporuje protest studentů v Rakovníku

15. 6. 2017

Studenti Masarykovy obchodní akademie v Rakovníku se pouští do protestů proti ředitelce školy Radce Soukupové. Ta byla do ředitelského křesla jako členka ČSSD jmenována bývalým hejtmanem Středočeského kraje Milošem Peterou (ČSSD), aniž by vyhrála konkurzní řízení. Studenti nesouhlasí s personálními změnami, ke kterým ředitelka školy nyní přistupuje. Se způsobem vedení školy nesouhlasí ani veřejnost. Studenty v protestní akci podporuje také rakovnický zastupitel za TOP 09 Jan Švácha. Tím ovšem podpora TOP 09 nekončí. Krajští zastupitelé za TOP 09 chtějí otevřít toto téma na červnovém Zastupitelstvu Středočeského kraje.

„Prestiž Masarykovy obchodní akademie během velmi krátké doby rapidně poklesla. Do prvních ročníků se hlásí málo žáků a nyní došlo i k oslabení učitelského sboru. Pokud ze školy odcházejí kvalitní učitelé, protože nesouhlasí se současným směřováním vedení školy, je něco špatně. Škola se propadla i v žebříčku celorepublikového hodnocení. Jde o jeden z důsledků politického vlivu ČSSD na chod příspěvkových organizací Středočeského kraje a zvláště pak časté dosazování nomenklaturních kádrů do vedoucích pozic jednotlivých organizací v minulém volebním období. Současní krajští zastupitelé by se touto problematikou měli co nejrychleji zabývat,“ říká Jan Švácha, zastupitel Rakovníka za TOP 09.

„Situaci Masarykovy obchodní akademie chceme otevřít na červnovém Zastupitelstvu Středočeského kraje. Vyzveme radního pro školství Skopečka, aby se situací začal zabývat a neodkladně navrhl řešení. Chápu, že toho má pan Skopeček jako krajský radní, poslanec a ekonomický expert své strany hodně, ale věřím, že celé záležitosti bude přednostně věnovat svojí pozornost,“ dodává Jan Jakob, krajský zastupitel za TOP 09.

Natálie Červencl Tomková, krajská manažerka TOP 09 Středočeský kraj

V Praze, 15. 6. 2017