TOP 09: Koalice Středočeského kraje předložila nepřehledný rozpočet

19. 12. 2016

Středočeská koalice při dnešním jednání zastupitelstva předložila nepřehledný rozpočet na rok 2017. Koalice navíc schválila účelové snížení počtu členů pro založení Klubu zastupitelů a umožnila tak třem zastupitelům vyloučeným z TOP 09 založit si vlastní klub. Koalice se také rozhodla nerespektovat nominace TOP 09 do Výborů krajského zastupitelstva jako celek, přestože nominace byly doručeny dostatečně včas prostřednictvím datové schránky na krajský úřad.

„ANO, STAN a ODS pokračují v legitimizaci zrady tří zastupitelů zvolených za TOP 09 na vlastní straně. 
Nyní těmto třem zastupitelům, kteří byli mezitím z TOP 09 vyloučeni, umožnily prostřednictvím účelové úpravy jednacího řádu zastupitelstva vytvoření vlastního zastupitelského klubu. Toto však nebylo umožněno zastupitelům a členům TOP 09. TOP 09 tak nyní bude v nerovném postavení vůči ostatním stranám,“
říká Petr Tiso, krajský zastupitel TOP 09.

 „Krajský rozpočet je navržen pouze po paragrafech, což znamená, že se nedozvíme kolik prostředků je určeno na co. Nevíme, kolik stojí magazín Středočech, na kolik nás vyjdou kufříky pro prvňáčky či o kolik procent se budou navyšovat mzdové náklady. Takto nekonkrétní rozpočet bych si nedovolil předložit, tudíž jsem pro něj nemohl zvednout ruku. Po mém apelu pan náměstek Kovács přislíbil, že se příště již dozvíme, na co budou krajské peníze využívány. Věřím, že to tak bude,“ dodává Jan Jakob, krajský zastupitel a starosta Roztok.

Petr Tiso a Jan Jakob

krajští zastupitelé za TOP 09

Praha, 19. prosince 2016

Štítky
Osobnosti: Petr Tiso
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme